Image Map
suomi enkku
Hallitus
Toimintasuunnitelmat
Toimintakertomukset
Säännöt
Kokouskutsut

Linkit


Järjestö ja sen tavoitteet

(päivitetty 28.03.2017)

1. Suomen Golfseniorit

Kaikki kotimaassa pelaavat suomalaiset golfaajat kuuluvat jäsenenä johonkin Suomen Golfliiton (SGL) alaiseen seuraan. Heillä on oikeus osallistua oman seuransa tilaisuuksiin ja esimerkiksi myös muiden seurojen järjestämiin avoimiin kilpailuihin. Lähes kaikissa seuroissa on seuran organisaatioon kuuluva senioritoimikunta, joka seuratasolla valmistelee ja organisoi toimintaa seniori-ikäisille seuran jäsenille osana seuran toimintaa. Valtakunnallisella tasolla senioritoimintaa organisoi Suomen Golfseniorit ry (SGS). Toiminnan rahoitus tällä tasolla on järjestetty sitä varten perustetun Suomen Golfseniorien jäsenmaksuilla. SGS:n hallitus toimii samalla SGL:n alaisena senioritoimikuntana ja siten myös yhdyssiteenä SGL:n ja seurojen senioritoimikuntien välillä. Tässä tehtävässä sillä ei ole määrärahoja.

Suomessa 50 vuotta täyttäneet nais- ja miesgolfaajat ovat senioreja sen vuoden alusta lukien, jona saavuttavat edellä mainitun iän. Tällä hetkellä maassamme arvioidaan olevan noin 40.000 seniori-ikäistä golfaria.

Tehtävät ja tavoitteet:

  • ylläpitää koulutus- ja valmennustoimintaa

  • kehittää seniorigolfia kilpa- ja kuntourheiluna

  • toimia seurojen senioritoimikuntien yhdyssiteenä

Keinot tavoitteiden saavuttamiseksi ovat:

  • kilpagolfin kansallisen ja kansainvälisen toiminnan kehittäminen

  • laaja-alainen informointi golfista harrastuksena ja kilpalajina sekä aktiivinen vaikuttaminen golfyhteisöissä

  • tiedotustoiminnan aktiivinen ylläpito oman lehden ja verkkosivujen välityksellä

  • SGS:n talouden turvaaminen

  • Jäsenten käyttöön hankittujen pelioikeuksien hallinnointi

HALLINTO

Toimintaa johtaa seuran sääntömääräisessä varsinaisessa syyskokouksessa valitsema hallitus, joka samalla toimii SGL:n senioritoimikuntana ja josta Suomen Golfliiton hallitus tekee oman päätöksensä. Varsinaisia kokouksia tullaan pitämään sääntöjen mukaisesti kaksi, kevätkokous maalis- huhtikuussa ja syyskokous loka-marraskuussa. Hallitus kokoontuu tarpeen vaatiessa, mutta vähintään neljä kertaa vuodessa.

Hallituksen koonpano yhteystiedot löytyvät sivulta SGS/Hallitus

Suomen Golfseniorit julkaisee jäsenilleen suunnattua lehteä SenioriGolfari. Se ilmestyy kaksi kertaa vuodessa. Jäsenille toteutetaan eri tasoilla runsasta kilpailuohjelmaa. Niissä saavutetun menestyksen perusteella valitaan edustusjoukkueet kansainvälisiin kilpailuihin.
Jäsenten käyttöön on hankittu pelioikeuksia eri puolilla Suomea sijaitsevilta kentiltä.

2. Jäseneksi liittyminen

Jäseneksi liittyminen tapahtuu helpoimmin netin kautta täyttämällä jäsenhakumusilmoituksen
Voit lähettää myös hakemuksen paperilla. Käänny seurasi senioritoimikunnan puoleen.

3. Jäsenasiat

SGS:n jäsenasioita hoidetaan Suomen Golfliitossa kolmena päivänä viikossa (maanantaista keskiviikkoon). Yhteydenotot puh. (09) 3481 2590, 0400 404 010 09-3481 2244 tai sähköpostitse outi.kunttu@golf.fi. Outi Kunttu hoitaa jäsentietojen ylläpidon, laskutuksen, maksukirjaukset ja jäsenpostin lähetyksen.Muuta yhdistyksen toimintaa ja näitä verkkosivuja koskevaa palautetta voit antaa hallituksen vastuuhenkilöille, joiden email-osoitteet löytyvät myös tältä sivustolta.