Image Map
suomi enkku
Hakemuskaavake
Kilpailutoimikunta
Kilpailukalenteri
Kilpailukutsut-FST-SM
Kilpailujen säännöt
Kv. yksilökilpailut
Maajoukkueet
Finnish Senior Tour
M50 Haastajatour
M60 Tour
M65 Tour
M70 Tour
M75 Tour
Aluetour
N60/70 Tour

Linkit


M50-miesten seuramestaruuskisat Golf Pirkkalassa

Kilpailuun seurat oli valikoitu sääntöjen mukaan Order of Merit -listalta. Joukkueiden lukumäärää pudotettiin tälle vuodelle kahdeksaantoista, jotta voitiin käyttää kahden tiin lähtöä molempina päivinä ajan säästämiseksi.

Seniorien seuramestaruuskilpailun tulospalvelussa käytettiin ensimmäistä kertaa Golfbox -järjestelmää. Tämä ratkaisun käyttöönotto onnistui erinomaisesti, ja tulospalvelusta tuli paljon kiitosta. Tulospalvelussa auttoi se, että Golf Pirkkala oli valjastanut ison joukon henkilöitä väliaikatulosten ottamiseen.

Muutenkin järjestävä seura sai paljon kiitosta monelta taholta. Kilpailun johtaja Tapio Korpiharju oli paneutunut tehtäväänsä todella mallikelpoisesti ja saanut ympärille hyvän toimitsijajoukon.

 

Jyväskylän mestarijoukkue vasemmalta Sami Haapamäki, Matti Moilanen, Risto Rautio ja Ossi Smolander.

 

Kilpailut alkoivat lauantaina paripeleillä greensome ja fourball (=best ball). Kustakin seurasta oli yksi pari kummassakin pelimuodossa. Parhaita tuloksia greensomessa tekivät Pickalan Utriainen/Särkkä +1, Sarfvikin Savonen/Tiainen +3 ja Muuramen Lehtokorpi/Seppänen +4.
 
Fourballin parhaat olivat SHG:n Vauhkonen/Tarkkanen -4, Jyväskylän Moilanen/ Rautio -3 ja Lohjan Mattila/Linström -1. Kun molempien pelien parit oli laskettu yhteen, tilanne oli ensimmäisen päivän jälkeen seuraava: JG +4 ja Pickala +4, Keimola, SHG kolme lyöntiä perässä ja näiden jälkeen neljä joukkuetta neljän lyönnin päässä johtopaikasta. Kaikki oli avoinna sunnuntain single peleihin.

Sunnuntain parhaat olivat Jyväskylä ja HGK 222 lyöntiä, Keimola kolmantena 225.  Parhaista yksilötuloksista singlessä vastasivat Matti Moilanen ja Timo Huuhtanen 70 (-2), kolmantena Ari Vauhkonen 71.
Mestaruus meni Jyväskylään kokonaistuloksella 370, toiseksi nousi HGK, 374 ja kolmantena Keimola 376. Ensi vuonna seniorien seuramestaruudesta kisaillaan Kullo Golfissa.

Kari Hiukka

18.09.2017


Ikäkausitourit uusin sarjoin vetisessä finaalissa Linna Golfissa

Suomen Golfseniorien ikäkausitourit huipentuivat yhteiseen finaaliin kisakierroksineen ja palkintojenjakoineen Linna Golfissa Hämeenlinnassa. Tiistaina 12. syyskuuta pelattuun loppukilpailuun kutsun oli saanut kaikkiaan 64 senioria, ikäryhmittäin joko kuusi tai kolme parasta ranking-sijoituksen perusteella.

Tuntikausia ennen sovittua starttia Etelä-Suomessa jatkunut sade pani jo muutamat epäilemään finaalikentän pelikelpoisuutta, mikä lienee johtanut myös muutamiin peruutuksiin. Sää ei pidätellyt kuitenkaan niitä 56 urheaa senioria, jotka lähtivät uhmaamaan olosuhteita ja tavoittelemaan kauden viimeisiä palkintoja.

Seniorit kokoontuivat ennen pelikierrosta Linna Golfin viihtyisään alasaliin aamukahville ja kilpailuinfoon. Sää oli varma pöytäkeskustelujen aihe.

Kierrokselle senioreita rohkaisi myös Linna Golfin toimitusjohtaja Esa Honkasalo, joka tervehdyksessään vakuutti kentän olevan pelikunnossa. Siirtosääntöa märkyys toki edellytti ja huomiota lyöntijälien paikkauksissa, mutta muuten maamme johtavan golfkeitaan tuore toimari toivoi pelaajilta vain rentoa pelihuumoria. Yhteislähtönä pelatun kilpailun tasavertaisuuskin toteutui, kun kaukaisimmille tiiauspaikoille pelaajille oli järjestetty bussikuljetus.

Sään suhteen finaali oli selvästi kaksijakoinen. Ensimmäiset yhdeksän reikää sade seurasi ja piinasi kilpailijoita tauotta kastellen niin pelaajat kuin varusteetkin. Kentällä kuullut kommentit olivat kuitenkin pääosin positiivisia: yksi kaipasi kumisaappaita, toinen taas vähätteli säätä Miamin Irma-hurrikaanin vertauksellaan.

Toisen puolikkaan aikana sää poutaantui pilvipeitteen rakoillessa ja auringonkin pilkistellessä pilvien lomasta. Lämpötila kohosi lähes kesäisiin lukemiin, kun pelaajat saapuivat kierrokselta klubilla odottavalle lounaalle ja palkitsemiselle.

Sateenvarjot oli tarpeen pitää viritettyinä koko aamupäivän ajan. Kolmesta miesten ikäkausikiertueesta vastaava Kari Hiukka (vas) on edennyt Erkki Ripatin, Teuvo Salennon ja Veijo Suomelan kanssa kahdennelletoista väylälle. 

Päivän ja kauden voittajat

Ikäkausitourien vastaavilla Kari Hiukalla, Kyösti Puustisella ja Liisa Eerolalla riittikin palkittavia, kun jaolla olivat niin päivän kuin koko kaudenkin parhaat pelaajat. Finaalikilpailun voittoon pelasivat Linna Golfissa sarjoittain N50/Sirkka Haila (YG), N70/Pirjo Mäkinen (GT), M50HT/Ari Tarkkanen (SHG), M60/Ari Vauhkonen (SHG), M65scr/Veijo Suomela (KG), M65hcp/Tapani Järvinen, M70scr/Tom Grönqvist, M70hcp/Hannu Narvi (LGV), M75scr/Pentti Hagelin (ArGC) ja M75hcp/Veikko Kirjonen (AG). Kaikki finaalin tulokset löytyvät Golfbox kilpailukalenterista Luokka-valikkoa muuttamalla.


Kiertuevoittoa juhlivat tänä vuonna N60hcp/Mirja Vuori (HiGM), N70hcp/Ritva Määttä (HyG), M50HT/Jari Anttila (RG), M60scr/Kari Huttunen (GT), M60hcp/Seppo Pöyry (HiGM), M65scr/Veijo Suomela (KG), M65hcp/Pertti Kohtala (IkG), M70scr/Teuvo Salento (HaGK), M70hcp/Heimo Pöyry (LGV), M75scr/Erkki Ripatti (NRG), M75hcp/Eero Viljanen (ERG). Mitalistien lista kokonaisuudessaan löytyy pdf-tiedostona täältä.

Muutoksia ensi kauden kiertueille

Seniorien ikäkausitourit jatkuivat tänäkin vuonna hyvässä myötäisessä. Kolmen vanhimman ikäluokan kiertueista vastaava Kari Hiukka pitää ilahduttavana sitä, että kiinnostus kilpailuihin näyttää edelleen kasvavan. Etenkin M70- ja M75-sarjoilla riitti vetovoimaa, sillä osanottajamäärät kasvoivat edelliskaudesta noin kolmanneksella.

Tahti on kuitenkin ollut sen verran kova, että pelaajien toivomuksesta kilpailujen määrä putoaa viidestä neljään. Kisakierrosten määrä pysyy kuitenkin entisellään, sillä ensi vuoden kalenteriin kuuluu SM-kisan tavoin toinenkin kaksipäiväinen kilpailu kahden yksipäiväisen lisänä.

Karl-Johan Kaas on upottanut pallonsa reikään. Erkki Inoranta valmistautuu omaan puttiinsa ja Risto Hotti seuraa.

Kyösti Puustinen on kaudella vastannut kahdesta uudesta miesseniorien ikärajamuutoksen mukanaan tuomasta kiertueesta. Hänen mukaansa sekä M50 haastajatourin että M60 tourin järjestelyissä on omat haasteensa, koska molemmille kiertueille osallistuu vielä työelämässä mukanaolevia senioreita. Jotta mahdollisimman monella halukkaalla olisi tilaisuus osallistua kilpailuihin, ne on ajoitettava rajallisiin viikonloppuihin. Tourvastaava kuitenkin toteaa, että uusille kiertueille on selvästi tarvetta, minkä 950 osanottajan yhteismäärä hyvin osoittaa.

Ensi kaudella osakilpailujen määrä laskee neljään, mutta pelipäivien määrä säilyy samana. M50 haastajatourilla ja M60 tourilla on yksi kaksipäiväinen osakilpailu, lisäksi M60-sarjan SM-lyöntipelikilpailu on kaksipäiväinen.

Seppo Rönkkö

12.09.2017, päivitetty 20.09.2017


SGS:n reikäpelimestaruudet ratkottiin Sea Golf Rönnäsissä

Vanhimpien miesten sarjojen reikäpelimestaruuksista alettiin kilpailla viime vuonna M70-sarjassa. Nyt mukaan tulivat myös ikäluokat M65 ja M75. Ensi vuonna on tarkoitus lisätä myös M60-sarja.

Karsinta kisaan tapahtuu kesän tourien perusteella eli kuusitoista parasta saa osallistumisoikeuden scr-luokasta. Jos joku jää ilmoittautumatta, listalla mennään eteenpäin.

Sarjoihin M65 ja M70 osallistui täysi määrä kilpailijoita, mutta M75-sarjaan tuli vain kahdeksan osallistujaa.

 

Kuvassa oikealla M65-palkitut vasemmalta Risto Hotti, Markku Utti, Kari Nyman ja Heikki Hallanoro.

Rönnäsiin oli jälleen kiva mennä kisoja pitämään. Toimitusjohtaja Kari Mattila oli joukkoineen tehnyt kaikkensa, että pelaajat olivat tyytyväisiä.  Järjestelyt toimivat ja kentän kunto oli huippuluokkaa. Myös kentän muodoista pidettiin. Lipun paikoista tuli kritiikkiä, mutta loppujen lopuksi griinit olivat niin kaltevia, että oli vaikea löytää helppoa paikkaa.

Kahden päivän ja neljän kierroksen jälkeen oli kärkisijat ratkaistu. M65-sarjan finaalissa Pickalan Risto Hotti voitti Messilän Markku Utin selvästi. Pronssiottelussa Kari Nyman kukisti Heikki Hallanoron.

Kuvassa vasemmalla M70-palkutut Tom Grönqvist, Kari Kivilompolo, Jens Olsen ja Marcus Mikander.

 

M70-sarjassa järjestävän seuran Tom Grönqvist jatkoi hienoa kauttaan ja otti kultamitalin. Finaalissa Hartolan Kari Kivilompolo antoi tiukan vastuksen ottelun päättyessä viimeisellä reiällä tulokseen 1/0. Pronssiottelussa voiton otti Nordcenterin Jens Olsen parantaen viime vuoden sijoitusta yhdellä. Neljäs sija mrni Rönnäsin Marcus Mikanderille.

M75-sarja ratkesi pienestä osallistujamäärästä johtuen kolmella kierroksella. Tammerin Pekka Tolvanen otti kultaa ja Aulangon Juhani Nieminen hopeaa. Pronssiottelussa olivat vastakkain Lahden Golfin Juhani Kärkinen ja Seppo Koukonen. Juhani otti nyt kaappiinsa pronssia entisten rinnalle. Sieltä löytyy MM mäkihypyssä, kultaa EM-golfissa ja lukuisia SM- mitaleja molemmissa lajeissa.

M75-sarjan parhaat Pekka Tolvanen, Juhani Nieminen, Juhani Kärkinen ja Seppo Koukonen.

Paikalla olijoiden kesken käytiin keskusteluja näiden kisojen kehittämiseksi ja voin todeta että mielenkiintoisia ehdotuksia tuli esille. Näitä pohditaan talven aikana ja perästä kuuluu.

Kari Hiukka

09.09.2017


Ari Vauhkonen valtasi M60-sarjan ensimmäisen suomenmestaruuden

M60-sarjan SM-lyöntipelit pelattiin Salo Golfin kentällä 26. – 27. elokuuta. Kyseessä oli tämän uuden M60-sarjan ensimmäiset SM-kisat. Kilpailuun ilmoittautui 123 pelaajaa mutta muutaman peruutuksen jälkeen 119 starttasi kisaan.

Sää oli hyvin syksyinen varsinkin aamulla, ja shortseissa uskaltautui pelaamaan vain yksi urhea. Aikaiset lähtijät välttyivät sadekuuroilta, joita myöhemmin lähteneet saivat kokea navakoiden tuulenpuuskien sävyttämänä. Salon kenttä oli erinomaisessa kunnossa ja varsinkin väylien kunto sai osakseen paljon kiitosta. Lyöntijälkiä väyliltä sai todella hakea.

 

 

 

M60-lyöntipelin kuuden kärki 2017: Ari Vauhkonen (vas.), Lauri Valkonen, Juha Koponen, Risto Rautio, Jouni Tahvanainen ja Olavi Hietikko.


Ensimmäisen päivän tulostaso muodostui loistavaksi kun 44 pelaajaa pelasi 80 lyöntiä tai alle. Sokerina pohjalla Ari Vauhkosen, SHG lähes oman iän sivuaminen tuloksella 67. Juha Koponen, HGK tuloksella 70 ja Lauri Valkonen, GP tuloksella 71 olivat seuraavina. Yhteensä 12 pelaajaa pelasi lyöntituloksen 75 tai alle.

Toisena päivänä startattiin ensimmäisen päivän tulosten mukaan siten, että parhaat lähtivät viimeisinä.  Kärjen osalta Ari Vauhkonen lähti kolmen lyönnin etumatkalla tavoittelemaan uudestaan maagisen oman ikänsä sivuamista tai jopa alittamista. Etuysin hän pelasi kolme lyöntiä alle par-tuloksen ja oli menossa kovaa vauhtia kohti tavoitettaan. Tässä vauhdissa viimeistään alkoivat kanssapelaajat pudota vauhdista. Kun takaysikin meni kolme lyöntiä alle par-tuloksen, syntyi huikea kokonaistulos 66. Valitettavasti tämä jäi tällä kertaa yhden lyönnin päähän Arin iästä, mutta ”metsästys” jatkuu.

Ari Vauhkonen pelasi jäätävän kahden kierroksen kokonaistuloksen 133. Hän voitti toiseksi tulleen Lauri Valkosen kolmellatoista lyönnillä. Kolmanneksi sijoittui Juha Koponen tuloksella 147. Ensimmäisen päivän kärkikolmikko piti siten pintansa ja otti mitalisijoitukset.

Joukkuekilpailun voitto matkasi tällä kertaa Hämeenlinnaan ja Aulangon Golfklubille tuloksella 469. Joukkueessa pelasivat Pekka Heinonen, Matti Mäkivirta ja Juhani Tervonen. Toisena oli St Laurence Golf (471) ja kolmantena Jyväs-Golf (475).

Kyösti Puustinen

29.08.2017


M65, M70 ja M75 tourit päätökseen Hirvihaarassa ja Tuusulassa erinomaisin tuloksin

Kauden viidennet osakilpailut pelattiin hyvässä golfsäässä sateen ja ukkosen vain uhaten kisoja. Se siivitti pelaajat myös hyviin tuloksiin hyväkuntoisilla kentillä. Yhteensä viidennes pelaajista (37) pelasi omaan tasoitukseensa tai sen alle näissä kolmessa ikäluokassa. Nähtiinpä sellainenkin harvinaisuus, että Tuusulassa M70-sarjassa CBA-luku oli +1, joten kaikilta tasoituslaskennassa vähennettiin yksi piste.

Osallistujia oli vielä näissäkin kisoissa yhteensä 193 pelaajaa. Keväällä aloitimme noin 250 määrällä, joten hiipumista on tapahtunut, mutta vähemmän kuin aikaisemmin.Ensi vuodelle kisatapahtumia vähennetään yhdellä. Kilpailuja pidetään neljät, joista kaksi on kaksipäiväistä ja kaksi yksipäiväistä. Matkustaminen vähenee ja ehkä jaksamme näin paremmin loppuun saakka.

Sarjan M70 palkituttuja vasemmalta  Jens Ohlsen, Heikki Vehkaperä, Hannu Narvi, Karl-Johan Kaas ja Erkki Ritola.

M65:n scr-voittaja oli Kymen golfin Veijo Suomela tuloksella 73, seuraavina Alpo Mäntykorpi ja Kari Nyman 75:lla lyönnillä. Hcp-sarjassa saatiin uusi voittaja Pickalan Ilkka Kylmälästä nettotuloksella 70. Kristian Toivio pelasi toiseksi samalla tuloksella. Kolmannella sijalla olikin sitten jo viisi pelaajaa, tuloksena 71. Koko kauden ykköstilan otti scr-luokassa Veijo Suomela noin kolmen pisteen erolla Alpo Mäntykorpeen. Kolmanneksi tuli Risto Hotti. Hcp-luokassa kaksi kärkitilaa meni sarjan uusille miehille. Ensimmäinen sija Pertti Kohtalalle ja toinen sija Pekka Röppäselle. Pronssia otti sarjan konkari Alpo Mäntykorpi.

Tuusulassa M70 sarjan molemmat luokat voitti sama mies Matti Andersson Suur-Helsingin Golfista, bruttotulos 75 ja nettotulos huima 64. Scr:ssä toinen sija jaettiin Karl-Johan Kaasin ja Heikki Vehkaperän kesken (77). Heikki teki elämän ensimmäisen holarinkin. Hcp:ssa seuraavat sijat Heikki Pekkiselle (64) ja seuraavilla sijalla jo neljä pelaajaa tuloksella 68.  M70:n scr-tourin ykköspaikan säilytti Hartolan Teuvo Salento, seuraavina Tom Grönqvist ja Karl-Johan Kaas. Hcp-luokan tourin kärkinimet ovat Heimo Pöyry , Hannu Narvi ja Tom Gröngvist. Lakesiden pelaajille kaksoisvoitto.

M75-sarjassa Tammerin Pekka Tolvanen voitti myös molemmat luokat. Scr:n voittotulos 72 ja hcp:ssa 66. Scr:ssä toisena Lahden Seth-Veli Järvinen 76 ja kolmantena Oulun Risto Mikkilä 77. Hcp-luokassa tuloksen 67 pelasi neljä pelaajaa: Veijo Riikonen, Antero Ullakko, Paavo Lehtonen ja Veijo Keskinen. Tourin scr-luokan voiton otti maksimipistein Nokian Erkki Ripatti. Toisena yhtä vakuuttavasti Pekka Tolvanen ja kolmantena Erkki Inoranta. Hcp:ssä voitto Eero Viljaselle, toisena Veikko Kirjonen ja kolmantena Erkki Ripatti.

M75-sarjan molemmat luokat voittanut Tammerin Pekka Tolvanen.

Tourit ovat päätöksessä, mutta kausi jatkuu SGS reikäpelimestaruuskisoilla 5-.6.9. Rönnäsissä. Ilmoittautuminen on menossa Golfboxissa ja päättyy tiistaina 29.8 klo 18.00. Mukaan otetaan kuusitoista pelaajaa kuhunkin ikäluokkaan Order of meritin scr-taulukon järjestyksessä. Jos joku jää välistä pois, listalla mennään eteenpäin. Aina kannattaa ilmoittautua. Linna golfin finaalit pelataan 12.9 kutsukilpailuna.

Finaaliin kutsuttavien lista ja ilmoittautumisohjeet tästä linkistä

Kari Hiukka

25.08.2017


Teuvo Salento pelasi Pohjoismaiden mestariksi

Kymmenen vuotta sitten pelattiin edelliset Pohjoismaiden mestaruuskisat Tanskan Fredrikshavnissa. Ruotsin ja Norjan senioriaktiivien Bo Rydenin ja Espen Olafsenin aloitteesta päätettiin tänä vuonna järjestää PM-kisat Oslon lähellä sijaitsevan Dröbakin kentällä. Tällä kertaa kisat järjestettiin avoimina henkilökohtaisina kisoina viidessä eri ikäsarjassa (N50, N65, M50, M60 ja M70).

Kutsuttuina olivat kaikki Pohjoismaat, mutta valitettavasti Tanska ja Islanti eivät saaneet osanottajia mukaan. Näin kisoista muodostui kolmiottelu Norjan, Ruotsin ja Suomen välillä.

 

M70-sarjan Pohjoismaiden mestari Teuvo Salento vastanottaa pokaalin ja onnittelut Ruotsin seniorijärjestön Bo Rydeniltä ja Norjan vastaavan Espen Olafseniltä.

Kaiken kaikkiaan pelaajia oli 44, joista Suomesta kuusi edustajaa.  Suomen naiset olivat Minna Kaarnalahti-Salakari (SGC), Tuija Hannukainen (ERG) ja Heli Ekström (HGK) ja miehet Teuvo Salento (HaGK), Risto Hotti (PGC) ja Ari Tarkkanen (SHG). Naispelaajia oli yhteensä vain kahdeksan, joten naisten sarjat päätettiin yhdistää.

Kunkin sarjan voittaja julistettiin Pohjoismaisten mestariksi ja M70-sarjassa tittelin vei Teuvo Salento. Omissa sarjoissaan Risto (M60) ja Ari (M50) sijoittuivat kuudensiksi. Naisista Minna nappasi hopeatilan, Heli oli viides ja Tuija kuudes.

Minna Kaarnalahti-Salakari sijoittui naisten sarjassa toiseksi saaden ansaitut onnittelut kisojen puuhamiehiltä Bo Rydeniltä ja Espen Olafseniltä.

 

 

 

Paras Pohjoismaa ratkaistiin siten, että kunkin maan neljä parasta yksilösijoitusta, riippumatta sarjasta, laskettiin mukaan ja pienimmän yhteistuloksen tehnyt maa julistettiin voittajaksi. Tässä kisassa Ruotsi oli ylivoimainen kahdella ykköstilalla ja kahdella kakkostilalla. Suomi otti viimeisen podiumpaikan.

Olosuhteet olivat vaativat. Ensimmäisen päivän rankkasateiden takia kilpailu jouduttiin keskeyttämään ja osa pelaajista sai pelata kierroksen loppuun seuraavana päivänä. Hyvin kisa saatiin kuitenkin viedyksi läpi, eikä aikataulun kanssa tullut ongelmia.


Nyt järjestetty kisa oli kokeiluluontoinen ja saatujen kokemusten perusteella päätetään mahdollisesta jatkosta. Yhtenä ongelmama on, että muissa Pohjoismaissa senioriorganisaatiot eivät ole yhtä vahvoja kuin meillä ja resurssit näin heikommat.

Ole Johansson

15.08.2017


Teuvo Salento ja Erkki Ripatti M70- ja M75- sarjojen Suomen mestareiksi

Tasaiset lopputaistelut sävyttivät Kullon SM-kisoja. Molempien sarjojen mestaruudet ratkesivat vain lyönnin erolla.

M75-sarjan mestaruuden otti ennakkosuosikki Erkki Ripatti Nokia River Golfista, mutta ensi kertaa valtakunnan tasolla tänä vuonna kilpaillut Oulun Risto Mikkilä pisti Erkin ahtaalle. Pronssin otti Sarfvikin Raimo Waltasaari ja täydensi mitalitiliä tältä vuodelta. Aiemmin hän voitti jo M80-mestaruuden.

M75-sarjan palkitut vasemmalta Seth-Veli Järvinen, Risto Mikkilä, Erkki Ripatti, Raimo Waltasaari, Pekka Tolvanen ja Veikko Kirjonen.

 

M70-sarjassa mestari Teuvo Salento Hartolan Golfklubista lähti toiseen päivään kuudennelta sijalta neljä lyöntiä ykkössijasta. Maalissa Teuvolle voitto, hopeasijan ottanut erinomaisesti kehittynyt Heimo Pöyry Lakesidesta jäi lyönnin päähän. Pronssin sai ensimmäisen päivän jälkeen johtanut Rönnäsin Tom Grönqvist kolme lyöntiä kullasta.

Joukkuekilpailussa Hyvinkään Martti Raunio, Reijo Talja ja Heimo Mäkinen voittivat kultaa tuloksella 505. Hopealle Lahden Golf kaksi lyöntiä jäljessä ja kolmantena Nokia River Golf neljä lyöntiä hopeasta.

Kullon kenttä oli erinomaisessa kunnossa niin väylien kuin griinienkin osalta. Moitteita ei näistä asioista tullut. M75-sarjan pelaajat pitivät kenttää raskaana mäkien ja pitkien siirtymien vuoksi.

 

M70-sarjan mitalistit vasemmalta Heimo Pöyry, Teuvo Salento ja Tom Grönqvist.

 

Järjestelyistä kiitokset Kullo Golfin henkilöstölle ja vapaaehtoisille. Sää suosi näitä kisoja parhaalla mahdollisella tavalla. Yli 150 pelaajan määrä hoidettiin hyvin, aikataulut täsmäsivät kahden tiin lähdöissä ja peliajat jäivät suurimmalta osin tavoiteaikaan neljä ja puoli tuntia.

Riskit tällaisten tapahtumien järjestämisessä ovat varsin suuret, esim. ukkosen yllättäessä. Näin on jo henkisesti päätetty, että ensi vuonna tourit ja SM-kisat M70- ja M75- sarjojen osalta menevät eri kentille pelaajamäärän edelleen kasvaessa.

Toureissa on jäljellä tänä vuonna yksi osakilpailu, joka pelataan Tuusulan kentällä elokuun 22. päivä.

 

Joukkuekilpailun voittaneet Hyvinkään Golfin seniorit vasemmalta Martti Raunio, Reijo Talja ja Heimo Mäkinen.


Tulokset/M70 SM         Tulokset/M75 SM            JoukkuetuloksetKari Hiukka

27.07.2017


Alpo Pakarinen kotikentällään vakuuttavasti M65-sarjan Suomen mestariksi

Kartanogolfissa Joroiosissa pelatut SM-kisat päättyivät kotiseuran pron Alpo Pakarisen voittoon par-tuloksella. Hän pelasi molemmat päivät samaan tulokseen, mikä riitti selvään voittoon kuuden lyönnin erolla seuraavaan.

Ari Vauhkonen lähti tasatilanteesta toiseen päivään, mutta päivä ei ollut Arin parhaita, joten tällä kertaa oli tyytyminen hopeaan. Pronssille nousi toisen päivän hyvän kierroksen ansioista Veijo Suomela. Seuraavat palkintosijat menivät Juhani Tervoselle, Alpo Mäntykorvelle ja Risto Hotille. Samalla pelattiin myös neljäs M65 tourin osakilpailu, johon tietysti edellinenkin kuului. Hcp-luokan kolme parasta olivat Pekka Röppänen, Teuvo Salento ja Ari Tuomi.
 
Tourilla on jäljellä vielä yksi osakilpailu 22.8. Hirvihaarassa, minne jäi paljon panoksia. Kärkikamppailut ovat tiiviitä, ja niissä haetaan paikkoja myös SGS:n reikäpelin mestaruuskilpailuihin, joihin valitaan kuusitoista parasta Order of meritin scr-listan mukaan. Jos joku on estynyt, listaa jatketaan eteenpäin, joten aina kannattaa ilmoittautua.

 

Kuvassa vasemmalta palkintojen jakajina toimineiden Kari Hiukan ja Harri Kainulaisen jälkeen palkitut järjestyksessä Ari Vauhkonen (2.), Alpo Pakarinen (1.), Veijo Suomela (3.), Alpo Mäntykorpi (5.) ja Risto Hotti (6.) Kuvasta puuttuu neljänneksi sijoittunut Juhani Tervonen.

 

SM-kisan joukkuekilpailun mestaruuden otti St. Laurence Golf joukkueella Pekka Naumanen, Kari Nyman ja Markku Taskinen. Kilpailu oli erittäin tasainen. Hopealle tullut Hartola jäi kaksi ja Kartanogolf kolme lyöntiä.

Järjestelyt Joroisilla oli hoidettu mallikelpoisesti toimitusjohtaja Petteri Ruuskasen johdolla. Erikoiskiitosta annettiin forecaddie- ja tulospalvelutoiminnalle. Tulostaulu oli suuri näyttötaulu, josta oli helppo seurata tuloksia etäämmältäkin. Finaalikierroksella olivat myös viimeiset ryhmät reikäkohtaisessa seurannassa niin tulostaululla kuin Golfbox-järjestelmässäkin.
 

Kritiikkiä tuli griinien kunnosta, sillä myös Kartanogolfin kenttää talvi oli kohdellut kaltoin. Parhaansa kentänhoitajat olivat tehneet, mutta luoja oli tällä kertaa ollut armoton Kartanogolfinkin griineille. Sääennusteet lupasivat näille päiville kaikenlaista. Loppujen lopuksi sade pilasi vain harjoituspäivän. Sen jälkeen sään puolesta vallitsivat aivan hyvät olosuhteet.

Tulokset/M65 LP SM                                     Tulokset/Joukkuekilpailu

Kari Hiukka

15.07.2017


Jukka Lehtosen johto kesti Keimolassa M50-lyöntipelin Suomen mestaruuteen

Kotikentällään pelannut Jukka Lehtonen säilytti johtoasemansa loppuun saakka ja vei nimiinsä M50-sarjan lyöntipelin tämän vuoden Suomen mestaruuden. Miehen kolmen kierroksen voittotulos Keimola Golfin Saraksen kentällä oli 220 lyöntiä (73+71+76).

Senioreissa ensimmäiseen mestaruuskisaansa osallistunut Viipurin Golfin Antti-Pekka Kaarna jäi voittajasta kolmen lyönnin päähän, mutta koko viikonvaihteen tasaisen varma peli toi lappeenrantalaiselle sarjatulokkaalle SM-hopeaa. Helsingin Golfklubin Timo Huuhtanen putosi sunnuntaina yhden sijan ja joutui tyytymään pronssiin.

Lyöntipelin Suomen mestaruus näytti olevan kahden pelipäivän jälkeen kolmen kauppa. Mitalimiesten takana tilanne sen sijaan eli ja muuttui ratkaisukierroksella melkoisesti.

Koko kilpailun parhaan kierrostuloksen ja samalla mainion nousun teki Sarfvik Golfklubin Leo Savonen selättämällä Saraksen sunnuntaina 70 lyönnillä (-3). Tulos kohensi miehen sijoitusta yksitoista pykälää, suoraan kärkikolmikon kantaan neljänneksi. St. Laurence Golfin Kari Lindströn piti viidennen sijansa. Kuudenneksi kipusi kolmentoista pelaajan takaa kierroksen par-tulokseen pelannut Masterin Kimmo Vihanto.

 

Keimolan SM-lyöntipelin palkittu kärkikuusikko oikealta: Suomen mestari Jukka Lehtonen, Antti-Pekka Kaarna (2.), Timo Huuhtanen (3.), Leo Savonen (4.), Kari Lindström (5.) ja Kimmo Vihanto (6.).

 

Sään suhteen tämänvuonen SM-lyöntipeli sattui loistavaan saumaan. Koleasta perjantaiaamusta sää lämpeni tasaisesti kilpailun edetessä niin, että sunnuntaina pelaajat saivat nauttia auringosta reilun kahdenkymmenenen asteen lämmössä.

Vaikka sää pelaajia armahti, kenttä ei. Monen mielestä kisakentän viheriöt olivat petollisen nopeita ja lipun paikat hankalia, minkä vuoksi tulostaso jäi kokonaisuudessaan vaatimattomaksi. SM-kentän vaativuutta kuvaakin hyvin tasoitussäätö CBA, joka oli -2/RO koko kolmipäväisen kilpailun ajan.

Tulokset/M50 SM 2017

Seppo Rönkkö

09.07.2917


Jukka Lehtonen neljän lyönnin johdossa SM-kisan ratkaisupäivään  

Jukka Lehtonen valtasi kärkipaikan M50-sarjan lyöntipelin SM-kilpailussa Keimola Golfissa Vantaalla toisen pelipäivän jälkeen. Perjantaista peliään kotikentällään petrannut Lehtonen käytti lauantaina Saraksen kierrokseen 71 (-2) lyöntiä ja lähtee näin sunnuntain ratkaisukierrokselle neljän lyönnin johtoasemassa yhteistuloksella 144.

Senioritulokkailla peli tuntui luistavan lauantain aurinkoisessa ja hartaasti odotetussa kesäisen lämpimässä säässä. Jo ensimmäisen pelipäivän jälkeen hyvissä iskuasemissa olleet Timo Huuhtanen (148) Helsingin Golfklubista ja viisikymppisten kirjoihin tänä vuonna varttuva Viipurin Golfin Antti-Pekka Kaarna (149) hivuttautuivat tasaisen varmalla pelillään kärkikolmikkoon.

 

Viipurin Golfin Antti Pekka Kaarnan birdieputti 12:nnen väylän viheriöllä lipuu lievästi ohi, tuloksena par. Lappeenrantalaisen suoritusta seuraa Messilä Golfin Pertti Sallila.


Kahden pelipäivän perusteella kuuden parhaan joukkoon mahtuvat perjantaina kilpailua johtanut Matti Moilanen Jyväs-Golfista, St. Laurence Golfin Kari Lindström sekä Tawast Golfin Juha Selin.

Tuloslistan kymmenen kärkinimen joukosta löytyvät seniorimaajoukkueen vakiomiehistöön kuuluvat Ari Vauhkonen ja Peter Kaske, mutta jo yli kymmenen lyönnin päässä piikkipaikasta. Sunnuntain ratkaisukierrokselle selviytyi tasatulokset huomioiden yhteensä 76 pelaajaa.

Helpolla Saraksen kenttä ei ole pelaajia päästänyt. Haastavuutensa se on näyttänyt hankalilla lipun paikoilla ja nopeilla viheriöillä. Moni pelaaja tunnusti tuntuman putteihin olleen hukassa, minkä vuoksi kovalla tulostasolla Keimolassa ei ole herkutteltu.

Seppo Rönkkö

08.07.2017


156 pelaajaa mittelee Keimolassa M50-sarjan Suomen mestaruudesta

Miesseniorien lyöntipelin SM-kilpailut käynnistyivät perjantaina Keimola Golfin Saraksen kentällä Vantaalla. M50-sarjan Suomen mestaruutta tavoittelee kaikkiaan 156 pelaajaa, missä määrässä näkyy selvästi ikärajan alentumisen myötä nuorten seniorien osuus.

Kilpailu käynnistyi odotetun tiukkana. Ensimmäisen pelipäivän jälkeen kilpailua johtaa 72 lyönnin tuloksella (-1) Jyväs-Golfin Matti Moilanen kannoillaan Kullo Golfin Peter Kaske (73) ja Keimola Golfin Jukka Lehtonen (73). Neljäntenä kahden lyönnin päässä seuraa Vesa Haapavaara St. Laurence Golfista.

Keimola Golfin senioritoimikunnan puheenjohtaja Marketta Haapiainen-Junnila ohjeistaa kisakierrokselle valmistautuvia Jukka Lehtosta, Markku Parviaista ja Jukka Sutelaista.

Hyvissä hyökkäysasemissa viidettä sijaa jakavat Viipurin Golfin Antti-Pekka Kaarna, Helsingin Golfklubin Timo Huuhtanen ja Keimola Golfin Jari Vänskä. Kaikkiaan kaksikymmentäneljä pelaajaa selvitti ensimmäisen kisakierroksen alle 80 lyönnin tuloksella.

Ensimmäinen ryhmä starttasi kisakierrokselle aamulla klo 8 koleassa, mutta aurinkoisessa säässä. Viikonlopuksi on ennustettu kelpo pelisäätä, joten tämän kesän mittapuun mukaan olosuhteet ovat kolmipäiväisen kilpailun ajan oivalliset. Saraksen kentät viheriöt ovat hienossa kunnossa, mutta väylillä on kuitenkin voimassa eteläisen Suomen kentille tällä kaudella kovin yleinen siirtosääntö.

Tulospalvelu pelaa. Lena Furu päivitti pelaajien etuysin tuloksia Golfboxiin kymppitiin tuntumassa.

Kahden pelipäivän jälkeen sunnuntain ratkaisevalla kierrokselle valikoituu 70 parasta pelaajaa tasatuloksin.

Seppo Rönkkö

07.07.2017


M80-sarjan SM-kisoissa Alastarolla ennätykselliset 46 pelaajaa

Kolmannet viralliset M80-sarjan SM-kisat pelattiin tiistaina 4.7. Tapahtumat aloitettiin kokeiluna Aulangon Hugolla vuonna 2014. Sen jälkeen jatkettiin virallisesti samalla kentällä ja seuraavana vuonna Salossa. Osanottajamäärä on koko ajan lisääntynyt ekakisan 34:sta viime vuoden 38:aan ja nyt jo 46 pelaajaan, joten kisat ovat ansainneet SM-arvon. Kiitokset Asko Rantaselle, joka on toiminut idean alkuunpanijana.

Alastarolla oli järjestelyt hoidettu hyvin toimitusjohtaja Minna Nenosen johdolla. Valitettavasti säätä ei aivan saatu kohdalleen, sillä sade pääsi häiritsemään pelin puolenvälin paikkeilla tunnin verran. Tunnelma kisoissa oli harvinaisen positiivinen, mikä lämmitti kovasti kaikkien mieltä. Seniorikisoissa palkinnot jaetaan yleensä vain muutaman hengen kesken. Nyt tämäkin poikkesi, kun sali oli täynnä ihmisiä antamassa aplodeja.

Päivän parhaat selvisivät ilman uusintoja. Voittajaksi pelasi Raimo Waltasaari Sarfvikista tuloksella 79, hopealle Rainer Helling Golf Talmasta 82 ja pronssille Seth-Veli Järvinen Lahden Golfista 83. Parhaat hcp-tulokset palkittiin myös. Parhaasta vastasi selostajalegenda Anssi Kukkonen nettotuloksella 70. Anssin tasoitus on varmaan kohdallaan, sillä hän sanoi jättäneensä viime vuonna runsaat 130 tasoituskorttia. Epävirallisesti ratkottiin myös 85-vuotiaiden mestaruus. Paras oli Pertti Lehto Lohjalta 94 lyönnin scr-tuloksella. Tähän ikäluokkaan kuuluvia oli mukana neljä pelaajaa.

 

Palkintojen jakajat ja mitalistit ryhdikkäästi rivissä. Vasemmalta Heikki Hallaranta, hopemitalisti Rainer Helling, Suomen mestari Raimo Waltasaari, pronssia pelannut Seth-Veli Järvinen, Asko Rantanen ja Kari Hiukka.

SM-tapahtumat jatkuvat myös ensi vuonna tässäkin ikäluokassa. Lassi Tilander oli selvittänyt asiaa ja todennäköisesti kilpailut pidetään Talissa heinäkuun alkupuolella.

Tulokset/M80 SM 2017

Kari Hiukka

06.07.2017


”Pappatourien” kolmannet osakilpailut pelattiin Lakesiden kahdella kentällä

Sateinen sää ei yllättänyt enää ketään, kun kokoonnuttiin Lakesideen. Paikallisesti sadetta oli riittänyt neljän päivän ajan ja edeltävänä päivänä kosteuden määrä oli sitä luokkaa, että oli uhkana jopa kilpailujen peruminen. Sade lakkasi maanantai-iltana ja yö oli kuiva. Se pelasti kisojen järjestämisen. Seuraavat sateet saatiin sitten puolen päivän maissa kisan aikana, joten olosuhteet olivat hyvin vaikeat ja se näkyi tulostasossa.

Osallistujia oli tällä kertaa yhteensä 189 kolmessa sarjassa. Kun kahdessa eka kisassa päästiin noin 250 pelaajaan, näyttää kahdensadan kilometrin matka pohjoisen suuntaan vähentävän osallistujia parikymmentä prosenttia. Vanha totuushan on, että sama matka etelästä pohjoiseen on pitempi kuin päinvastoin. Järkevää ei kuitenkaan ole järjestää kaikkia kisoja pääkaupunkiseudulla.

Kuvissa eri sarjojen scr-voittajat vasemmalta: Olavi Hietikko (M65), Teuvo Salento (M70) ja Erkki Ripatti (M75)

Lakesiden toimitusjohtaja Johanna Mäkelä joukkoineen järjesti parhaimmat mahdolliset kisat olosuhteet huomioiden. Ilahduttavaa oli nähdä, kuinka nuorempien sarjojen seniorit olivat innokkaasti mukana eri tehtävissä. Kiitokset vielä kerran.

Päivän parhaita olivat M65 Olavi Hietikko, ERG, scr-luokassa ja Ari Ahti Masterista hcp-luokassa. Vastaavasti M70-sarjassa Teuvo Salento Hartolasta ja Ronnie Middleton Virvikistä. M75-sarjan sc- voittajana jälleen Erkki Ripatti, NRG, ja hcp-voittaja Eero Viljanen ERG. Kaikki tulokset löytyvät Golfbox-kilpailukalenterista ja siellä ovat myös Order of Merit-taulukot.

Heinäkuussa pelataan SM-kisat M65:n osalta Joroisissa ja M70- ja M75-sarjat Kullossa. Sieltä lasketaan tourille myös hcp-tulokset, vaikka niistä ei erikseen palkintoja jaeta. Joroisten ilmoittautuminen päättyy torstaina 6.7 klo 18.00.

Kari Hiukka

30.06.2017


Seniorien PM-kisat Norjan Dröbakissa elokuussa

Useamman vuoden tauon jälkeen järjestetään Pohjoismaiden avoimet  mestaruuskisat 8.-10.8.2017 Norjan Dröbakissa, joka sijaitsee 35 kilometrin päässä Oslosta. Edelliset kisat järjestettiin Tanskassa 2007.

Kilpailu on avoin ja se pelataan viidessä ikäsarjassa. Kilpailusarjat:
N1 Naiset      50 – 64      scr
N2 Naiset      65+           hcp (palkitaan myös paras bruttotulos)
M1 Miehet     50 – 59      scr
M2 Miehet     60 – 69      scr
M3 Miehet     70+           hcp (palkitaan myös paras bruttotulos)

Pohjoismaiden mestari
Kunkin sarjan kolme parasta pelaajaa palkitaan ja voittaja julistetaan ko. sarjan Pohjoismaiden mestariksi.

Paras pohjoismaa
Paras maa palkitaan siten, että kunkin maan paras pelaaja kussakin sarjassa molempina päivinä saa sijoituksensa mukaan rankingpisteen (voittaja yhden pisteen, kakkonen kaksi pistettä jne.). Kilpailussa kunkin maan neljän parhaan pelaajan kummankin päivän (2 pvää) sijoituspisteet (kilpailuluokasta riippumatta) lasketaan yhteen  ja alhaisimman pisteluvun saanut maa on Pohjoismaiden mestari.

Suomen Golfseniorit lähettää kisohin viisi pelaajaa eli yhden joka kilpailusarjaan. Valinta tapahtuu Order of Merit -rankingin mukaan EM-kisoihin valittujen pelaajien ulkopuolelta. Koska kilpailu on avoin, siihen voi osallistua myös omalla kustannuksella. Ilmoittautumisaika umpeutuu 30.6.2017.

18.06.2017


Sateinen sää sävytti tour-osakilpailuja Suur-Helsingin Golfin kentillä

Lakisto ja Luukki olivat toisien osakilpailujen näyttämönä M65-, M70- ja M75- toureilla. Mikko Salmisen johtama organisaatio vastasi järjestelyistä. Hyvin selvisikin 243 pelaajan pelisuorituksista. Sateisesta säästä huolimatta tunnelma oli mukava, ja kärkipää pelasi erinomaisia tuloksia.

M65-sarja oli saanut uuden osallistujan, Ari Vauhkosen, tutun nimen nuoremmista sarjoista. Ari otti ensimmäisen voiton vakuuttavasti kotikentällään hyvällä tuloksella 72 (+1). Tässä ikäluokassa hcp-sarjan paras oli Talman Juhani Kattilakoski nettotuloksella 67 (-4).  Scr-rankingin kärjessä on Risto Hotti ja hcp:ssä Tapani Järvinen.

Lakistossa M70-sarjassa Hannu Narvi Lakesidesta voitti sekä scr:n että hcp:n myös erinomaisin tuloksin. Voittotulokset 73(+3) ja 62 (-8). Rangingin kärkitilat ovat Tom Grönqvsit SGR ja Hannu Narvi hallussa. Samalla kentällä M75-sarjan scr-kisan voitti toistamiseen tällä kaudella Erkki Ripatti tuloksella 76 (+6) ja hcp-sarjan Erkki Inoranta Mikkelistä. Samat miehet ovat myös kärkipaikoilla Order of merit -tilastossa.

M70-sarjan maajoukkuepaikat heinäkuussa Tsekissä pelattaviin EM kisoihin ratkaistiin lopullisesti tässä kisassa. Valintaperusteena olivat Order of merit -pisteet viime vuodelta puolitettuna, mihin lisättiin tämän vuoden kahden kisan pisteet. Neljä pelaajaa tuli M70-sarjasta ja kaksi pelaaja M75-sarjasta sekä scr- että hcp-joukkueeseen.  Joukkueiden kokoonpano on kerrottu toisaalla näillä sivuilla.

 

Hannu Narvi voitti M70-sarjassa sekä scr:n että hcp:n.

Seuraavaksi pelataan Lakesidessa heti juhannuksen jälkeen tiistaina 27.6.2017. Ilmoittautuminen päättyy tiistaina 20.7 klo 18.00. Heinäkuu meneekin sitten SM-kisojen merkeissä.

Kari Hiukka

18.06.2017


Vanhimpien miesten tourit avattiin Meri-Teijossa ja Wiurilassa

Ilahduttavinta oli suuri osallistuja määrä kauden avauskisassa. Lähtöviivalle tuli Meri-Teijossa M65-sarjaan 105 pelaajaa ja Wiurilassa M70-sarjaan 103 ja M75-sarjaan 52 pelaajaa, kaikkiaan 260. Tässä on nousua viime vuoden vastaavaan kisaan verrattuna 61 pelaajaa eli noin 30 prosenttia. Kasvu painottui M70- ja M75- sarjoihin.

Meri-Teijossa pelattiin normaalisti peräkkäisin lähdöin, ja kaikki pelaajat saatiin liikkeelle kuuden tunnin aikana. Wiurilan 155 pelaajaa vaati erikoisjärjestelyjä, jotta kaikki saatiin mukaan. Käytettiin 1. ja 10. tiin lähtöjä aamu- ja iltapäiväryhmissä. Urakka meni hyvin ja viimeiset pelaaja olivat maalissa klo 19.10. Kierrosajat pysyivät Wiurilassa noin neljässä tunnissa. Meri-Teijossa loppupään pelaajat käyttivät aikaa noin 4,5 tuntia. Wiurilan kokeilusta jäi niin positiivien kokemus, että jatkossakin tätä käytetään, jos on tarvetta.

Innostunutta yhteistyötä

Sää suosi kisoja, lämmintä mukavasti ja tuulta sopivasti vaikeuttamassa lyöntejä. Ennustettu sade jäi tulematta. Kenttien kunto ei näin keväällä ole paras mahdollinen, mutta onneksi se on kaikille samanlainen. Griinejä moitittiin enemmän Wiurilassa, Meri-Teijossa tilanne parani paljon harjoituspäivästä leikkauksen ja jyräyksen ansiosta.

Molemmissa paikoissa järjestelyihin oli paneuduttu innostuneesti, joten oli tosi hienoa tehdä yhteistyötä heidän kanssaan. Kehittämistäkin on, sillä esimerkiksi tulosnäyttölaitteet eivät edustaneet aivan nykypäivän tasoa. Selvästi parhaaksi tuloksien näyttölaitteeksi on osoittautunut smart-tv, jossa Golfboxin tiedoston osoite voidaan kirjoittaa suoraan tv:lle ja diaesitys pyöriin koko ajan ilman säätöjä. Sen oikea sijoituspaikka on ruokasali.

Hyvä tulostaso kaikissa sarjoissa

Voittajat ja muut sijoituksetkin saatiin ratkottua. M65 scr-sarjan parhaat olivat 1. Pickalan Raimo Pasanen 76 ja seuraavina Alpo Mäntykorpi LGV 77, Marko Moisio Hyvinkää 77 ja Risto Hotti Pickala 77. HCP luokan voiton otti myös Raimo Pasanen 67, seuraavina Salon Matti Ruohonen 69, Ikaalisten Pertti Kohtala 69 ja Porin Tapani Järvinen 69.

Wiurilassa M70-sarjassa scr-luokassa 1. Tom Grönqvist Rönnäsistä 75 2. Tuusulan Martti Miettinen 77 ja 3. kotikentän edustaja Lauri Hänninen 78.  Hcp luokassa Grönqvist oli myös paras netto 67, 2. Kurt Westerling Peuramaalta 69 ja 3. Antero Paalanen Nokialta 70 ja Heikki Alanko Salosta 70.

M75-sarjan scr-kärjessä tuttu mies Nokian Erkki Ripatti 76 kuuden lyönnin marginaalilla. Toisena kolme miestä Pekka Tolvanen Tammerista, Raimo Jussilainen Laukaalta ja Heikki Kainulainen Kerigolfista tuloksella 82. Hcp-luokan voiton otti Sarfvikin Markku Keskitalo 68, seuraavina Kainulainen 71 ja Talin Ensio Sipronen, Pickalan Touko Saarikallio ja Pirkkalan Rauno Laine 72.

Tulostaso muodostui kauttaaltaan hyväksi ja cba-arvo oli kaikissa sarjoissa 0. Kaikki tulokset löytyvät näiltä sivuilta Kilpailut-osiosta ja sieltä edelleen Golfbox-kilpailukalenterista. Sivujen keskiosassa oikealla on sinisessä palkissa kuvakkeita ja niitä klikkaamalla pääsee eri kisoihin ja myös order of merit (=ranking) taulukoihin. Vasemmalla olevaa kuvaketta INFO klikkaamalla löytyy kustakin kisasta eri tietoja, kuten pelaajat, lähtöajat, tulokset jne. ennen kisaa. Kun tulokset ovat valmiit kisasta, keskiosassa vasemmalla on kuvake TULOKSET, kun klikkaat sitä löydät erilaisia analyysejä kentän eri reikien tuloksista ja myös pelaajien tuloksista par 3, par 4 ja par 5 rei´illä ja birdie rankingit. Kannattaa kokeilla, ohjelma ei mene siitä rikki.

Seuraavat osakilpailut pelataan 13.6 Suur-Helsingin Golfin Lakisto- ja Luukki-kentillä. Ilmoittautuminen on avattu Golfbox järjestelmässä normaaliin tapaan ja päättyy kuusi päivää ennen kisaa.

Kari Hiukka
Tour-päällikkö M65, M70 ja M75
kari.hiukka@phnet.fi  

Ilmoittautumisohjeita ikäkausitoureille

25.05.2017, päivitetty 26.05.2017


Muu Suomi rynnisti Ryder Cupissa toiseen peräkkäiseen voittoon

Muu Suomi päihitti Uudenmaan selvin numeroin miesseniorien neljännessä Ryder Cupissa. Pickala Golf Clubin Seaside-kentällä tiistaina 16. toukokuuta käydyssä kamppailussa muun Suomen joukkue otti ohjat niukasti käsiinsä paripeleissä, kun aamupäivällä pelatun fourball-bestballin jälkeen joukkueet erotti vain yksi vaivainen piste. Voiton ratkaisivat muun Suomen ylivoimaiset singlepelit iltapäivällä. Niissä ero revähti lopulta kuuteen pisteeseen kokonaisluvuin 12-6.

Pickalan Seasiden viidestoista viheriö koitui monelle kohtalokkaaksi aamupäivän paripelikierroksella. Kari Nyman (vas.) puttaa, Risto Seppälä, Veijo Suomela ja Alpo Mäntykorpi seuraavat pallon kulkua.

Molemmilla joukkueilla nyt kaksi voittoa

Muu Suomi voitti paripeleistä kolme, Uusimaa kaksi ja yksi meni tasan. Yksilökisassa Muun Suomen joukkueesta voittoon pelasivat Matti Mäkivirta, Reima Granberg, Alpo Mäntykorpi, Veijo Suomela, Markus Heikkilä, Jukka Lintula ja Matti Moilanen. Kun Uudenmaan joukkueesta vain Jukka Lehtonen ja Ari Vauhkonen kukistivat kilpailuparinsa, kolme peliä päätyi tasatulokseen.

Neljän pelatun Ryder Cupin jälkeen voitot ovat nyt tasan. Uusimaa vei nimiinsä kaksi ensimmäistä, muu Suomi puolestaan kaksi viimeistä ja pitää näin ensi vuoteen saakka hallussaan Ryder Cupin kotkaa esittävää komeaa kiertopalkintoa.

Olosuhteet tämänvuotisessa kilpailussa olivat oivalliset. Aurinko porotti pilvettömältä taivaalta koko kilpailun ajan, mutta etelänpuolelta puhaltaneen viileän tuulen takia lämpötila kipusi hädin tuskin kymmeneen asteeseen. Niinpä joukkueille hankittujen sinisten ja oranssien pelipaitojen alle ja päälle pelaajat joutuivat vetämään pitkähihaista. Rennolla mielellä kisaan lähteneet seniorit revittelivät raitapaidoista jopa huumoria, kun sinisissä kuulemma pelasivat Sörkän ja oransseissa Kakolan kundit.

Siirtosääntö paikallaan

Pickalassa näkyivät vielä ongelmallisen talven ja kylmän alkukevään merkit. Toki kenttäväki oli tehnyt kaiken voitavan kunnon ja pelattavuuden eteen, mutta perin nihkeästi ruoho on Siuntiossakin lähtenyt tänä keväänä kasvuun. Paljasta pintaa näkyi niin väylillä kuin viheriöilläkin, joten voimassa oli perustellusti siirtosääntö.

Etenkin puttaaminen näytti tuottavan muutamille tuskaa, sillä leikatut, jyrätyt ja vielä osin hiekkaiset griinit yllättivät herkkyydellään. Erityisen haastavaksi osoittautui aamupäivän peleissä viidennentoista väylän mäenrinteeseen nouseva viheriö kinkkisine lipunpaikkoineen. Toisella kisakierroksella puttimäärät vähenivät ja pelaajien ilmeet kirkastuivat, kun reikä oli vaihdettu aamullista armeliaampaan paikkaan.

Valinnat vanhalta pohjalta

Vaikka miesseniorien ikärajan alentuminen tänä vuonna 50 vuoteen antoi 12-miehisten joukkueiden kokoamisessa lisää liikkumavaraa, molemmat joukkueet olivat luottaneet valinnoissaan vanhaan tuttuun kaartiin.

Varakapteeni Ari Vauhkosen kokoamasta Uudenmaan joukkueesta löytyi yksi nuori seniori, muun Suomen Pekka Niinimäki oli nuorentanut ryhmäänsä kahdella uudella tulokkaalla. Avauskilpailuun osallistumiseen riitti molemmilla rintamilla intoa ja kiinnostusta yllin kyllin.

 

Paripelin viimeinen ryhmä sonnustautuneena Ryder Cupin raitapaitoihin starttipaikkana toimineella kymppitiillä. Laidoilla Uudenmaan seniorit Teppo Mattila ja Ari Vauhkonen, keskellä muun Suomen  Jaakko Malinen ja Pekka Lindeman.

Muun Suomen voittaisassa ja Heikki Hallarannan kipparoimassa joukueessa pelasivat Reima Granberg, AG, Markus Heikkilä, Gpi, Pekka Lindeman, NRG, Jukka Lintula, GPi, Jaakko Malinen, LGV, Matti Moilanen, JG, Matti Mäkivirta, AGK, Alpo Mäntykorpi, LGV, Antero Nukari, TaWG, Juha Sillman, MeG, Veijo Suomela, KG ja Jukka Sutelainen, KosG. Uudenmaan mainetta puolustivat Thomas Antila, HGK, Lauri Gulin, HGK, Risto Hotti, PGC, Peter Kaske, KGC, Kari Kauppinen, SHG, Juha Koponen, HGK, Jukka Lehtonen, KGV, Veikko Nemikorpi, KGV, Kari Nyman, StLG, Risto Seppälä, PGC, Teppo Mattila, StLG ja Ari Vauhkonen, SHG. Joukkueen kapteenina toimi Pertti Raimiala.

Teksti ja kuvat: Seppo Rönkkö

Ryder Cup 2017/Paripelit                                   Ryder Cup 2017/Singlet

17.05.2017


Ryder Cup käynnistää miesseniorien kilpailukauden

Uudenmaan ja muun Suomen välinen Ryder Cup pelataan tänä vuonna neljättä kertaa. Kilpailu käydään Pickala Golfissa Seaside-kentällä 12-miehisin joukkuein tiistaina 16. toukokuuta. Aamun paripelien lähdöt ovat klo 8.30 alkaen ja iltapäivän singlet klo 14.00 alkaen.

Päävastuu joukkueen kokoamisessa on tänäkin vuonnaollut varakapteeneilla: Uudenmaan Ari Vauhkosella (SHG) ja muun Suomen Pekka Niinimäellä (KG)). Joukkueiden kapteeneina edellisvuosien tapaan toimivat Uudenmaan osalta Pertti Raimiala (HyG)  ja  muun Suomen joukkueen osalta Heikki Hallaranta (SaG).

Kilpailu on yksipäiväinen. Aamusta pelataan Fourball-Bestball joukkuekilpailu ja iltapäivällä singlet. Joukkueet muodostuvat siten,