Image Map
suomi enkku
Hakemuskaavake
Kilpailutoimikunta
Kilpailukalenteri
Kilpailukutsut-FST-SM
Kilpailujen säännöt
Kv. yksilökilpailut
Maajoukkueet
Finnish Senior Tour
M50 Haastajatour
M60 Tour
Kilpailukutsut 2017
Pistejakotaulukko 2017
Golfbox-kilpailukalenteri
Ilmoittautuminen-ohjeet
Order of Merits
M65 Tour
M70 Tour
M75 Tour
Aluetour
N60/70 Tour

Linkit


M60 Tourin neljäs osakilpailu Porin Kalaforniassa

Heinäkuun helteet kuulostavat hieman liioittelulta, mutta useimmiten viileässä ja epävakaisessa säässä kisansa kiertäneet tourpelaajat kokivat mieluisan yllätyksen saapuessaan Poriin ja Kalafornian kentälle 23.7.2017 pelaamaan M60 Tourin 4. osakilpailua. Sää oli mitä mainioin auringon lämmittäessä mukavasti.

Kalafornian kenttää oli muokattu melkoisesti sitten edellisen käyntini M55 SM-lyöntipeleissä vuonna 2012. Uusia väyliä oli syntynyt useita ja ne sijaitsivat Suisto-Joki -yhdistelmän ensin mainitulla osuudella. Kentällä riitti haasteita varsinkin lukuisten vesiesteiden muodossa. Kokemäen joki ja viheriön lähellä olevat out of bounds -paalut väylällä 16 laittoivat monet pelaajat miettimään, olisiko ”kolmella päälle” -taktiikka tällä kertaa järkevin ratkaisu. Kenttä tarjosi haasteita kokeneillekin tourien kiertäjille.

Tulospalvelu kentällä toimi hienosti kun normaalin yhdeksän reiän jälkeisten tuloksien ottamisen sijaan kerättiin väliaikatuloksia 4., 7., 11., ja 15., reiän jälkeen. Kalafornian kenttäkään ei ollut säästynyt talven rasituksilta, jonka vuoksi oli siirtosääntö käytössä.

Syystä tai toisesta kisaan osallistui ainoastaan 62 pelaajaa, joista 61 sai lopputuloksen. Tämä antaa ajattelemisen aihetta ensi vuoden toureja suunniteltaessa. Onko heinäkuu yleensäkään hyvä kuukausi järjestää ko. kisoja, mikä on pelaajan mielestä ”hyväksyttävä” matka kisapaikkaan ja oliko touko-kesäkuussa liian tiivisti kisoja jne.?

Enemmistö tourien pelaajista tulee eteläisestä Suomesta, mutta innokkaita osallistujia on kauempaakin, eikä neljän matka-aika ole mikään harvinaisuus. Tasapuolisuuteen tulisi pyrkiä pelipaikkojen suhteen mutta on myös ajateltava järjestäviä seuroja.

Kuvassa vasemmalta Jouko Järvi, Markku Utti, Pertti Sallila, Juha Koponen ja Veijo Suomela.

 

M60 scr-sarjan voiton vei Veijo Suomela Kymen Golfista lyöntituloksella 74.  Toiseksi sijoittui Helsingin Golfklubin Juha Koponen lyöntituloksella 76 ja kolmanneksi Pertti Sallila Messilä Golfista lyöntituloksella 77.
 
M60 hcp-sarjan paras oli Seppo Pöyry, Hirvihaaran Golf, nettotuloksella 71, toisena Porin Golfkerhon Jyrki Ojala nettotuloksella 72 ja kolmantena scratch-sarjan voittaja Veijo Suomela nettotuloksella 73. Kaikki tulokset löytyvät SGS:n golfbox-kilpailukalenterista. Suuret kiitokset Porin Golfkerholle ja kaikille aktiivisesti järjestelytehtäviin osallistuneille!

Viides ja vuoden 2017 viimeinen M60 Tour on samalla kaksipäiväinen M60 SM-lyöntipelikilpailu ja se pelataan Salo Golfissa 26. – 27.8.2017. Ranking-pisteitä saa tässä kisassa 1,5 kertaisena. M60 SCR- ja M60 HCP-sarjojen 6 parasta kutsutaan Vanajalinna Golfissa 12.9.2017 pelattavaan finaalikisaan.

Kyösti Puustinen

25.07.2017


Hurja tulostaso M60 Tourin kolmannessa osakilpailussa Nokialla

Nokia River Golfissa avattiin uusi Rock-kenttä viime syksynä. Uudessa kentässä on yksitoista täysin uutta väylää ja loput seitsemän ovat vanhoja tuttuja River Golfissa aikaisemmin käyneille.

Kenttä ja varsinkin uudet väylät olivat erinomaisessa kunnossa. Greenit olivat tasalaatuisia ja saivat pelaajilta kovasti positiivista palautetta.

Johtuiko sitten erinomaisista greeneistä, uusista väylistä tai upeasta säästä, tulostaso muodostui kuluvan kauden parhaaksi. Peräti 57 kilpailijaa pelasi alle 90 lyönnin scratch-tuloksen.

Kilpailuun starttasi useiden peruutusten saattelemana lopulta vain 84 pelaajaa, joista 81 sai tuloksen.

 

Kuvassa vasemmalta Antero Nukari, Kari Huttunen, Erkki Kortelainen, Matti Mäkivirta ja Veijo Suomela tyylikkäiden leidien seurassa.

 

M60 scr-sarjan voiton vei Matti Mäkivirta Aulangon Golfklubista lyöntituloksella 76.  Toiseksi sijoittui samalla tuloksella Tawast Golfin Kari Anttonen ja kolmanneksi Kari Huttunen Golf Talmasta tuloksella 77.
 
M60 hcp-sarjan paras oli Kari Anttonen nettotuloksella 68, toisena  Pickala Golfin Jouko Järvi nettotuloksella 70 ja kolmantena scratch-sarjan voittaja Matti Mäkivirta nettotuloksella 72.

Järjestelyt toimivat Nokia River Golfissa totuttuun tyyliin mallikkaasti. Suuret kiitokset kaikille järjestelytehtäviin osallistuneille.

Seuraava M60 Tour pelataan Porin Golfin Kalafornian kentällä 23.7.2017.

Kyösti Puustinen

18.06.2017

Loimijoki Golf isännöi M60 Tourin kauden toista osakilpailua

Loimijoki Golf sijaitsee idyllisessä maalaismaisemassa maankuulussa hevospitäjässä Ypäjällä. Väylät kiertelevät pelloilla ja metsissä ja varsinkin muutamat pitkät par neljät tarjoavat mielenkiintoisia haasteita.

Kenttä oli kisapäivänä 4. kesäkuuta varsin pelattavassa kunnossa.  Siirtosääntö oli voimassa vaikka klubikilpailuja oli jo useampana viikkona pelattu ilman sitä.

Kilpailuun starttasi 112 pelaajaa, joista 110 pelasi loppuun asti. Aurinkoinen ja lähes kesäinen sää antoivat puitteet hienolle pelipäivälle.

M60 Tourille on selvästi imua, kun vuosia FST:tä hallinneet pelaajatkin ovat olleet joukolla mukana molemmissa osakilpailuissa.

M60 scr-sarjan voiton vei Ari Vauhkonen, Suur-Helsingin Golf, lyöntituloksella 76.  Toiseksi sijoittui Matti Mäkivirta Aulangon Golfklubilta tuloksella 78 ja kolmanneksi Antero Nukari, Tawast Golf, tuloksella 79.

 

 

Loimijoki Golfin terassillakin kelpasi nauttia kilpailupäivän aurinkoisesta säästä.

 
M60 hcp-sarjan paras oli Keijo Korte Tammer Golfista nettotuloksella 71 sijoittuen myös jaetulle 3. sijalle scratch-sarjassa tuloksella 79. Toisena oli Hannu Rantanen Golf Pirkkalasta nettotuloksella 72 ja kolmantena Matti Mäkivirta nettotuloksella 73.

Senioritoureilla, joissa kilpailijat osallistuvat samassa kilpailussa SCR- ja HCP-sarjoihin, jaetaan palkinnot ”yksi palkinto per pelaaja” -periaatteella. Vaikka pelaaja sijoittuisi palkintosijoille molemmissa sarjoissa, vain toisesta sarjasta palkitaan lahjakortilla. Order of Merit -pisteet lasketaan kuitenkin todellisten sijoitusten perusteella molemmissa sarjoissa.

Loimijoki Golfissa kaikki toimi kuten oli sovittu ja kaikesta näki ettei organisaatio ollut ensimmäistä kertaa kilpailua järjestämässä. Suuret kiitokset kaikille järjestelytehtäviin osallistuneille.

Seuraava M60 Tour pelataan Nokia River Golfissa 17.6.2017.

Kyösti Puustinen

06.06.2017

Uusi seniorisarja M60 Tour aloitti upeassa säässä Aurinkogolfissa

Miesten uusi seniorisarja, M60 Tour, käynnistyi 19. toukokuuta sään puolesta hienoissa puitteissa. Osallistujia oli ilahduttavasti toistasataa, mikä todistaa, että tällekin ikäryhmälle oli tilaus olemassa, varsinkin kun muuten seuraava sarja olisi ollut M65 Tour.

Talvi on ollut hankala golfkenttien kannalta, koska lunta ei ainakaan eteläisessä Suomessa ole juurikaan ollut. Sitä vastoin vuoron perään vaihtuvat vesisateet ja pakkanen olivat tehneet pahaa jälkeä useimmille kentille, eikä Aurinkogolfikaan ollut päässyt helpolla. Tämän vuoksi siirtosääntö oli paikallaan.

M60 Tourissa pelataan sekä scr- että hcp-sarja. Scr-sarjassa voiton vei Kari Huttunen Golf Talmasta samalla tuloksella 77 kuin toiseksi sijoittunut Veijo Suomela Kymen Golfista. Kari pelasi viimeiset kuusi väylää yhtä lyöntiä paremmin kuin Veijo.

Sijoille 3-6 sijoittuivat tuloksella (79) Seppo Pakola/Nevas Golf, Pertti Sallila/ Messilä Golf, Markku Utti/Messilä Golf ja Jyrki Hiilivirta/Nokia River Golf.

 

Voitosta käytiin Aurinkogolfissa tiukka kisa. Kuvassa scr-sarjan voittaja Kari Huttunen (vas.), toiseksi tullut Veijo Suomela ja kilpailun neljäs Pertti Sallila.

 

Hcp-sarjassa voiton vei Jyrki Hiilivirta/Nokia River Golf, nettotuloksella 72. Sijat 2-4 menivät netto-tuloksella 73 Kari Huttuselle, Hannu Rantaselle/Golf Pirkkala ja Veli-Heikki Harjulalle/Vaasan Golf. Kaikki tulokset löytyvät Golfbox kilpailukalenterista.

Seuraava M60 Tourin kisa on Loimijoki Golfissa 4.6.2017. Tervetuloa mukaan!

Kyösti Puustinen

Ilmoittautumisohjeita

21.05.2017


M60 Tour 60-vuotiaille miehille

M60 Tour  on tarkoitettu 60-vuotiaille miehille. Kilpailusarja käsittää viisi (5) kilpailua, joista neljän (4) parhaan tulos huomioidaan yhteispisteissä. Neljässä osakilpailussa on scr- ja hcp-sarja ja ne ovat 18 reiän kilpailuita. Viidentenä kilpailuna pelataan M60 lyöntipeli SM-kilpailu, jossa virallisesti vain scr-sarja, mutta huomioidaan myös hcp-sarjan pisteet. Kilpailu on 36 reiän kilpailu ja siinä pistekerroin on 1,5

Pistelaskennassa sovelletaan SGS:n yleistä pistelaskumenettelyä. Kilpailusarjan tasoitusraja on 0-20

Ilmoittautuminen M60 Tourille

- Kaikkiin M60 Tourin osakilpailuihin ilmoittaudutaan SGS:n Golfboxin-kilpailukalenterin kautta. Linkki Golfboxiin löytyy M60 Tour-osiosta. Lähtöajat ja kilpailutulokset löytyvät samasta paikasta.
- ilmoittautuminen alkaa pääsääntöisesti kolme (3) viikko ennen kilpailua ja päättyy viikkoa ennen
- ohjeet löydät Seniorigolfari-lehdestä ja sen mukana tulleesta kilpailukalenterista
- tarkemmat ohjeet löytyy kilpailukutsusta