Image Map
suomi enkku
Hakemuskaavake
Kilpailutoimikunta
Kilpailukalenteri
Kilpailukutsut-FST-SM
Kilpailujen säännöt
Kv. yksilökilpailut
Maajoukkueet
Finnish Senior Tour
M50 Haastajatour
Kilpailukutsut 2017
Pistejakotaulukko 2017
Golfbox-kilpailukalenteri
Ilmoittautuminen-ohjeet
M55 SCR pisteet 2014
M55 SCR pisteet 2015
Order of Merits
M60 Tour
M65 Tour
M70 Tour
M75 Tour
Aluetour
N60/70 Tour

Linkit


Ensimmäinen M50 Haastajatour päättyi Iitti Golfiin

Sunnuntaita 13.8.2017 odotettiin myös Iitissä pelon sekaisin tuntein, kun lauantai-illasta sunnuntaiaamuun oli ennustettu poikkeuksellisen voimakasta ukkosrintamaa. Iitissäkin jyrisi, salamoi ja satoi sellaisella voimalla, että sähköt olivat poikki useita tunteja illan ja yön aikana. Sunnuntaina päivä kuitenkin valkeni pilvipoutaisena ja peli saatiin pelata muutamaa vesitippaa lukuun ottamatta upeassa ja lämpimässä kelissä.  

Iitin kenttä on keltaisilta pelattuna noin 5600 metriä pitkä. Suurin osa väylistä kulkee pelloilla, jolloin navakka tuuli pelisuunnasta riippuen joko pidensi par 4 väylän par 5:ksi tai sitten auttoi lyhyempi lyöntisiä pelaajia saavuttamaan greenin helposti kahdella lyönnillä. Muutama tiukka nousu, kohtuullisen haastavat par 3 -väylät sekä mielenkiintoiset lipun paikat antoivat hyvän vastuksen pelaajille.

Greenit olivat hyväkuntoisia ja liukkaita. Myös jotkut lipun paikat aiheuttivat pelaajille ylimääräisiä sydämen lyöntejä varman par-tuloksen muuttuessa tupla-bogeyksi. Siirtosääntö oli voimassa osittain odotetun myrskyn vaikutusten vuoksi, mutta harvoin siihen joutui turvautumaan.

Kuvassa vasemmalta SGS:n Kyösti Puustinen, Iitti Golfin senioritoimikunnan puheenjohtaja Kirsti Rautio ja Iitin osakilpailun  voittaja Jari Lehtikangas.

Kauden viimeisiin peleihin ei yleensä riitä enää pelaajia alkukesän tapaan ja niinpä Iittiin oli saapunut 74 pelaajaa.  Kyseessä oli siis uuden M50 Haastajatourin ensimmäinen pelikausi, jonka Iitissä pelattu viides osakilpailu päätti. Pelaajia tourilla oli mukana viidessä osakilpailussa yhteensä 466 ja keskimäärin 93 per osakilpailu.

Iitti Golf hoiti kisajärjestelyt hyvin ja oli saanut forecaddejakin todella runsaasti auttamaan pallojen havainnointiin. Suuret kiitokset kaikille järjestelytehtävissä mukana olleille!

Iitin kilpailussa voittajaksi selvisi Jari Lehtikangas Lahden Golfista, tuloksella 76. Toiseksi sijoittui Rauma Golfin Jari Anttila tuloksella 77 ja kolmanneksi samalla tuloksella (77) Jukka Stenberg, Nevas Golf.

Porvoon osakilpailun jälkeen ranking-listan viisi parasta olivat  Jari Anttila, Ari Tarkkanen, Juha Lindqvist, Esa Nurmi ja Leo Ollikainen.

Iitin kilpailun jälkeen ranking-lista muodostui seuraavaksi:

1. Jari Anttila – Rauma Golf ry, 207,80
2. Juha Lindqvist – Messilä Golf, 179,00
3. Jukka Stenberg – Nevas Golf, 177,30
4. Ari Tarkkanen – Suur-Helsingin Golf, 165,00
5. Esa Nurmi – Yyteri Golf, 163,80
6. Leo Ollikainen – Koski-Golf, 152,50
 
Jukka Stenberg nousi Iitin podium-sijoituksen ansiosta ranking-listan kolmanneksi pudottaen Leon täpärästi kuudenneksi. Nämä kuusi pelaaja saavat henkilökohtaisen kutsun Linna Golfissa 12.9.2017 pelattavaan tourien finaaliin.

Ensi vuodeksi kategorian Finnish Senior Tourille saavat pelaajat  vahvistetaan 2.9.2017 Salo Golfissa pelattavan karsintakilpailun jälkeen.

Kiitokset tästä kaudesta kaikille pelaajille ja osakilpailujen järjestäjille. Ensi vuonna jatketaan !

Kyösti Puustinen

14.08.2017


 

M50 Haastajatourin neljäs osakilpailu Porvoo Golfissa

Runsas kuukausi oli odoteltava ennen kuin pääsi pelaamaan kauden neljättä osakilpailua Porvoo Golfiin 16. heinäkuuta. Tällä kertaa sää suosi pelaajia ja aurinkoinen päivä innoitti pelaajia hyviin suorituksiin.

Porvoo Golfin kenttä on kaksijakoinen: etuysi on muutamaa mäkeä lukuun ottamatta tasainen ja sitä voisi kuvailla helpohkoksi, mikäli pystyi välttämään lukuisat vesiesteet. Takaysia pelataan metsäisessä, vaihtelevassa ja kumpuilevassa maastossa, ja pituuttakin on noin 300 metriä enemmän. Takaysi on ainakin kirjoittajan mielestä vaikeampi rasti näistä kahdesta yhdeksiköstä.

Greenit olivat hyväkuntoisia. Putit jäivät monen mielestä helposti vajaiksi eli greenit olisivat voineet olla himpun verran liukkaammat. Siirtosääntö oli voimassa, mutta harvoin siihen joutui turvautumaan.

Täyden kierroksen kiersi tällä kertaa 91 pelaajaa. Voiton vei Esa Nurmi, Yyteri Golfista tuloksella 74 lyöntiä. Toinen sija meni Juha Lindqvistille, Messilä Golfista tuloksella 76. Peräti viisi pelaajaa sai tuloksen 79, joista Kari Kekkonen Suur-Helsingin Golfista sijoittui kolmanneksi parhaimmalla sisääntulolla. Tulosluettelo löytyy Golfbox-kilpailukalenterista.

Porvoo Golf hoiti kisajärjestelyt hyvin, rennolla ja iloisella otteella – kiitokset kaikille järjestelytehtävissä mukana olleille. Seuraava ja tämän kauden viimeinen M50 Haastajatour pelataan Iitti Golfissa 13.8. Kisalla on paljon painoa-arvoa, koska tämän Tourin viisi parasta saavat pelioikeuden FST:lle vuonna 2018. Ranking-pisteisiin lasketaan neljän parhaan osakilpailun tulokset.


Rauma Golfin Jari Anttila johtaa M50 Haastajatouria neljän pelatun osakilpailun jälkeen

 
Varsin monella on vielä mahdollisuudet tavoitella paikkaa viiden parhaan joukossa eli tervetuloa joukolla mukaan kauden viimeiseen kisaan!

 

Kyösti Puustinen

18.07.2017


Kolmannen osakilpailun kärkisijoista tiukka taisto Kalkki-Petterillä

Aurinkoinen aamu toivotti pelaajat tervetulleeksi kauden kolmanteen osakilpailuun St Laurence Golfiin 11.6.2017. Olosuhteet säilyivät mainioina useimmille pelaajille koko pelipäivän. Iltapäivän noin yhden tunnin kestänyt raikas tuuli yhdistettynä rapsakkaan vesisateeseen aiheutti pientä vaivaa iltapäivällä startanneille ryhmille.   

Kisa pelattiin Kalkki-Petterillä, joka oli saatu varsin mainioon kuntoon jo kesän tässä vaiheessa. Greenit olivat tasalaatuisia ja niillä oli helppoa putata, kuului monen pelaajan suusta. Siirtosääntö oli voimassa mutta harvoin siihen joutui turvautumaan.

Täyden kierroksen kiersi tällä kertaa 97 pelaajaa. Peruutuksia tuli tälläkin kertaa useita – osa sairastumisen vuoksi ja muutama pelaajilta, jotka olivat päässeet varasijoilta viikonlopun FST:lle.

Voiton vei Janne Kekkonen Suur-Helsingin Golfista tuloksella 78 lyöntiä. Toinen sija meni järjestävän seuran Petteri Aittolalle samalla tuloksella (78), mutta heikommalla sisääntulolla. Kolmanteen sijaan oli tunkua, kun peräti kuusi pelaaja sai lyöntituloksen 80 Jari Anttilan viedessä pronssin parhaimmalla sisääntulolla. Tulosluettelo löytyy Golfbox-kilpailukalenterista.

St Laurence Golfin range oli ennen kisaa kovassa käytössä.

St Laurence Golfissa kaikki toimi moitteettomasti rutinoituneen kilpailujen järjestäjän osaamisella.  Kiitokset kaikille järjestelytehtävissä mukana olleille.

Suuraavaan eli neljänteen osakilpailuun on aikaa harjoitella tai lomailla runsas kuukausi ja se pelataan 16.7. Porvoo Golfissa.

Kyösti Puustinen

12.06.2017


M50 Haastajatourin toinen osakilpailu pelattiin Ruukkigolfissa

Kylmät kelit olivat antaneet jo hieman periksi, joten osakilpailu saatiin pelata 3. kesäkuuta varsin aurinkoisessa säässä, eikä tuulikaan tuivertanut enää pahemmin.

Ruukkigolfin griinit oli leikattu ja jyrätty loistavaan kuntoon. Jotkut pitivät griinejä jopa liiankin nopeina. Siirtosääntö oli voimassa, jolloin kaikille taattiin samat olosuhteet.

Loppujen lopuksi 18 reikää kiersi 90 pelaajaa. Yllättävän monta osallistumisen peruutusta tuli ihan kalkkiviivoilla – päivää tai kahta ennen varsinaista peliä. Toivottavasti sairastuneet toipuvat seuraavaan kisaan. Kisan ajankohtakaan ei ollut paras mahdollinen, kun se sattui koulujen lopettajais- ja lakkiaisjuhlien päiväksi.

Voiton vei Juha Lindqvist, Messilä Golf, tuloksella 79 lyöntiä. Toinen oli Leo Ollikainen, Koski-Golf, 80 lyöntiä ja kolmantena Kari Kumpulainen, Ruukkigolf, 81 lyöntiä.

Ruukkigolf hoiti järjestelyt totuttuun tyyliin jämptisti ja ammattimaisesti, siitä kiitokset kaikille mukana olleille.

Ruukkigolfin klubimiljöö loisti kauneimmillaan kilpailupäivänä.

Tulosluettelo löytyy Golfbox-kilpailukalenterista. Seuraava M50 Haastajatourin osakilpailu on St Laurencen Kalkki-Petterillä 11.6.2017.

Kyösti Puustinen

06.06.2017


M50 Haastajatourin avauskilpailu veti Kankaisten Golfiin 114 pelaajaa

Vuodelle 2017 muuttui miesten alimmaksi ikärajaksi senioritoureille 50 vuotta, joten viime vuonna pelattu vastaava tour nimettiin M50 Haastajatouriksi. Maskun Kankaisten Golfissa pelattiin ko. tourin ensimmäinen osakilpailu 20. toukokuuta. Pelaajia osallistui kisaan yhteensä 114.

Suomeen saapunut lämpöaalto innosti uskaliaammat pelaajat pukeutumaan shortseihin auringon lämmittäessä mukavasti. Talvi oli jättänyt jälkensä myös Kankaisten Golfin kentälle, mutta mainio sää piti mielen pirteänä pelin sujuessa ripeästi ja aikataulun mukaan. Siirtosääntö oli voimassa.

Kankaisten Golfissa oli valmistelut hoidettu erinomaisesti mm. Scoring-alue. Forecaddejä oli myös riittänyt hankaliin paikkoihin usealle väylälle tarpeellinen määrä.

 

M50 Haastajatourin avauskilpailun Maskussa voittanut Harri Lehtinen viritti hymyt huulille palkintojenjaossa. (Kuva: KGM/caddiemaster)

Kilpailun voitti Harri Lehtinen Aura Golfista tuloksella 78, toisena oli Jari Rinne Rauma Golfista tuloksella 79. Seuraavaksi sijoittuivat tuloksella 80 Mika Manninen/Aura Golf, Hannu Viinikkala/Uudenkaupungin Golfklubi ja Esa Helminen/Golf Talma. Kaikki tulokset löytyvät Golfbox kilpailukalenterista.

Seuraava M50 Haastajatour pelataan Ruukkigolfissa 3.6.2017. Tervetuloa mukaan!


Kyösti Puustinen

Ilmoittautumisohjeita ikäkausitoureille

21.5.2017


 
Viimeinen M55 Haastajatourin kilpailu Lakistossa

Viime lauantaina pelattiin Lakistossa M55 Haastajatourin viimeinen kilpailu, sillä ensi kaudella pelataan tätä Touria nimellä M50 Haastajatour ikäluokissa 50-59 ja uutena tourina perustetaan myös M60 Tour.

Edellisen viikon runsaat sateet olivat kastelleet jo kenttää melkoisesti ja työn viimeisteli perjantai-illan voimakas ukkossade. Siirtosääntö väylillä oli todella paikallaan ja usein sopivaa lyöntipaikkaa joutui etsimään useamman metrin säteellä. Greenit olivat kuitenkin kestäneet vedentulon hyvin ja olivat sopivan nopeat. Itse kilpailun aikana vallitsi upea aurinkoinen, lähes helteinen sää.

Seppo Jolkkonen (vas.) ja Kari Hiukka historiallisessa kilpailussa Lakiston maisemissa. Seppo on toiminut SGS:n kilpailuvaliokunnassa kilpailijoiden edustajana, mistä tehtävästä hän on jäämässä tänä syksynä syrjään.

 

Kosteista väylistä johtuen kenttä tietenkin pelasi normaalia pidempänä ja edellytti myös kärsivällisyyttä ja tarkkaa lyömistä. Jotkut pelaajat ilmeisesti sopeutuivat tähän muita paremmin ja tulosluettelon kärjessä oli Pirunpellon tapaan muutamia uusiakin nimiä. Kari Timperi, LG, on päässyt upeaan kuntoon syksyä kohden ja pelasi pariin. Toisena oli Espoon Thomas Hallbäckn 76 ja 3) Risto Kuokkanen, 77. Tuloksella 78 seuraavat sijat jakoivat 4) Timo Korhonen, AGK 5) Teppo Rinne, SaG ja 6) Jouko Latvakangas, ERG.

Sijoituksellaan Jouko ratkaisi myös tämän vuoden Rankingin voiton itselleen jo toisena vuonna peräkkäin 212.00 pisteellä. Kari Timperi nousi hyvällä loppukirillään toiselle sijalle, 201.50. Talman Arto Salmela paranteli 2015 sijoitustaan yhdellä nousemalla 3. tilalle pistein 161.50. Seuraavat kärkisijat menivät Reijo Vidlundille Porvoosta, 155.50, Dan Högströmille Rönnäsiin 155.00 ja Risto Kuokkaselle Tammergolfista 150.50. Nämä uusi pelaajaa saavat myös henkilökohtaisen kutsun 13.09. pelattavaan Tourien Finaaliin Hämeenlinnaan Linna Golfiin.

Ensi vuodeksi kategorian Finnish Senior Tourille saavat pelaajat vahvistetaan vasta ensi viikonlopun FST:n Hirsalan kilpailun jälkeen.

Kiitoksia kaikille pelaajille tästä kaudesta! Ensi vuonna jatketaan uusissa merkeissä.

Kristian Toivio

22.08.2016


 

Aurinkoa, nopeita griinejä ja vähän ukkostakin

M55 Haastajatourin kolmas osakilpailu pelattiin 10.07. Hill Side Golfin Valley Coursella, josta on lyhyessä ajasta tullut hyvin suosittu kilpakenttä. Sääennuste päivälle oli hiukan uhkaava ja aamulla ennen kilpailun alkua alueen ylittikin ukkosrintama, joka kasteli kenttää sen verran, että kilpailussa oli voimassa siirtosääntö lyhyeksi leikatuilla alueilla.

Itse kilpailu saatiin pelata valtaosin hyvissä olosuhteissa. Griinit olivat tasaiset ja suhteellisen nopeat, stimp noin 9 jalkaa. Valitettavasti kilpailu kuitenkin jouduttiin keskeyttämään yli tunniksi siinä vaiheessa, kun kentällä oli vielä 9 ryhmää. Keskeytyksen aiheutti kentän ylle noussut ukkospilvi, joka salamoinnin lisäksi kasteli kentän joksikin aikaa pelikelvottomaksi. Varmaankin tällä ainakin osalle pelaajista oli vaikutusta tuloksiin, mutta ukkosen kanssa ei ole leikkimistä golfkentällä, sen ovat viime vuosien traagiset tapahtumat osoittaneet.

Kilpailussa nähtiinkin sitten aivan kärkipaikoilla uusia nimiä. Parhaan tuloksen pelasi jo ensimmäisessä lähdössä pelannut Porvoon Reijo Vidlund, 78 ennen Lakesiden Jouni Irriä 79 lyöntiä. Tuloksen 79 pelasivat myös 3) Arto Salmela, GT 4) Kari Timperi, LG ja 5) Pekka Purho, Koskigolf. Tuloksen 80 Pelasi kaikkiaan 8 pelaajaa, joista palkinnoille pääsivät 6) Hannu Narvi, LGV 7) Dan Högström, SGR ja 8) Kari Sairo, MTG.

Order of Meritin kärkeen nousi Kari Sairo, MTG 141,50 pistettä ennen Jukka Iivaria, MGC 121,50. Hänen jälkeensä Muutaman pisteen sisällä ovat Reijo Vidlund, 120,50, Kim Hagman, HGK 119,0 ja Hannu Pitkänen, IGK 115,0 pistettä. Yli 100 pisteen yli on vielä 5 muuta pelaajaa, joten kilpailu 5 paikasta omaan kategoriaan Finnish Senior Tourille jatkuu tiukkana.

Seuraava kilpailu on 30.07. Sastamalassa Lakesiden Pirunpelto-kentällä. Tervetuloa mukaan!

Kristian Toivio

15.07.2016


M55 HT:n toinen osakilpailu pelattiin Sea Golf Rönnäsissä

Jos kauden avauksessa Teijossa saatiin nauttia leppeästä kesäsäästä, Rönnäsissä puhaltelivat 11. kesäkuuta kylmät pohjoiset tuulet. Onneksi uhkaavat sadepilvet pysyttelivät Suomenlahdella. SGR:n vanha kenttä  on hienossa kunnossa.

Hieman jupinaa pelaajien taholta aiheutti reiänpaikkojen asettelu, joka nopeiden viheriöiden kanssa teki puttaamisesta haasteellista. Kenttä on kuitenkin kaikille pelaajille aina sama, ja niin viime lauantainakin jotkut viihtyivät muita paremmin kylmässä kelissä ja griineillä.

Kilpailun voitti hienolla tuloksella 77 lyöntiä Ikaalisten Hannu Pitkänen ennen Masterin Jukka Iivaria, 79. Neljä pelaajaa pääsi tulokseen 80, järjestyksessä 3) Olli Jurvanen, HG 4) Arto Salmela, GT 5) Kim Hagman, HGK ja 6) Jouko Järvi, PGC. Loput palkintosijat menivät tuloksella 81 seuraaville pelaajille 7) Kari Sairo, MTG 8) Veijo Ruuskanen, VGH ja 9) Reino Tikkanen, MGC. Kilpailun tasaisuutta osoittaa se, että 81 lyöntiä pelasi 6 pelaajaa. HCP-palkinnot jaettiin seuraaville: 1) Tuomo Keskinen, PGH 2) Pekka Nurmi, KANG ja 3) Dan Högström, SGR. Kilpailun CBA oli -2, LO (vain laskevat).

M55 HT:n kilpailuissa sijoitukset tasatulokseen sattuessa ratkaistaan matemaattisella menetelmällä. Order of meritissä saman lyöntimäärän saaneet saavat samat pisteet. Pisteitä jaetaan ainoastaan scr-tulosten perusteella.

Koska kommunikaatio GolfBoxin ja NexGolfin välillä ei vieläkään toimi, NG-seurojen jäsenten on edelleen toimitettava tuloksensa seuroilleen tai itse syötettävä ne seurojensa järjestelmiin. Meille on kerrottu, että järjestelmien pitäisi keskustella jo muutaman viikon sisällä eli pysytään kuulolla.

Seuraava kilpailu pelataan Hill Side Golfissa, Valley-kentällä 10.7.2106.

Kristian Toivio

13.06.2016


Tourit käyntiin aurinkoisessa Meri-Teijossa

Kauden 2016 tourit käynnistyivät 22. toukokuuta upeassa alkukesän säässä 109 seniorigolfarin voimin. Sää oli sopivasti ehtinyt lämmetä ja iltapäivällä pelanneet saattoivat nauttia jo yli 20 asteen lämpötiloista.

Meri-Teijon kenttä on aikaiseen ajankohtaan nähden hienossa kunnossa. Kun viheriöt oli aamulla leikattu ja jyrätty, nähtiin joukko hyviä tuloksiakin. Tähän aikaan vuodesta eri kentillä tosin näyttää griinien kunto vaihtelevan huomattavasti, kun joillekin pelaajista noin 2,8 m stimp oli aivan liian nopea ja mm. ryhmässäni pelannut vuosaarelainen valitteli griinien hitautta!

Huomioliiviin sonnustautunut startteri Kari Nurmimäki ohjeistaa LGV:n Jouni Irriä (vas.), MTG:n Pekka Tsuparia ja ERG:n Kari Koivulaa kentästä ja paikallissäännöistä.

 

Kärjessä pelasivat tuloksen 78 Espoon Ringsiden Jouko Latvakangas ja Peuramaan Raul Timgren Joukon voittaessa paremmalla sisääntulolla. Seuraavat sijat miehittivät Meri-Teijon kaksi omaa pelaajaa, Matti Turunen ja Kari Sairo, molemmat tuloksella 79. Seuraavat sijat menivät järjestyksessä 5) Jukka Iivari, MGC, 80 6) Hannu Pitkänen, IkG, 81 7) Markku Vartiainen, KGM, 82 8) Klaus Löfberg, WGCC, 82 9) Pekka Iso-Herttua, NGK, 82.
 
M55 HT:llä on viime vuodesta lähtien jaettu palkinnot parhaille hcp-tuloksille (yhden palkinnon politiikka). Tarkoituksena on rohkaista korkeammilla tasoituksilla pelaavia osallistumaan kilpailuihin. Meri-Teijossa nämä palkinnot veivät Pekka Lähdesmäki, StLG, netto 72 2) Jukka Forsman, VGC 72 ja 3) Roger Kempe NGCC 73.

Uutta tällä kaudella on ollut Tourien siirtyminen GolfBoxin käyttöön. Järjestelmäähän on tähän asti käytetty jo vuosikausia FST:llä, ja se helpottaa huomattavasti kilpailujen hoitoa sekä ennen että jälkeen kilpailujen. Rankingien tekokin nopeutuu huomattavasti ja se on valmiina netissä palkintojen jaon päätyttyä.

M55 HT jatkuu 11.6. Sea Golf Rönnäsissä ja 10.7. Hill Side Golfin Valley Coursella.

Kristian Toivio

23.05.2016


Haastajatourin neljäs osakilpailu Nordcenterissä

Haastajatour M55:n kauden neljäs osakilpailu pelattiin Nodrcenter Golf & Country Clubin Fream-kentällä sunnuntaina 9. elokuuta.

Kilpailujärjestelyt kokivat epäonnea, kun  päällekkäisvarauksen vuoksi kilpailua jouduttiin ensinnäkin siirtämään yhdellä päivällä. Muutamaa päivää ennen kilpailuja hakkerit kaatoivat Nordcenterin verkkosivut, mikä haittasi ymmärrettävästi tiedonvälitystä ja tulospalvelua.

Ongelmista huolimatta kilpailut saatiin viedyksi läpi. Osakilpailun voittoon pelasi VGH:n Veijo Ruuskanen, toinen oli LG:n Veijo Timperi ja kolmas RuG:n Krstian Toivio.

Tulokset löytyvät tästä pdf-tiedostona.

 

Nordcenterin rangella riitti väkeä ja vilinää ennen kilpailun alkua.

10.08.2015


M55 Haastajatourin kauden toinen osakilpailu Pickalan Parkissa

Kiertue jatkui perjantaina 12. kesäkuuta Siuntiossa M55:n kilpailulla, jossa oli mukana 104 pelaajaa. Tiistaina 16:ntena päivänä M65 ja M70 Tourit kilpailevat Forest- ja Park-kentillä, ja heitä on mukana 114+117=231 pelaajaa. Lienee Tourin uusi ennätys, kun meillä on yhdellä kierroksella 335 seniorigolffaria pelaamassa, vaikkakin kahtena eri päivänä.

Perjantaiaamuna aikaisin pääkaupunkiseudulla satoi melkoisesti paikoittain, mutta onneksi sade loppui jo aikaisin ja kilpailu saatiin käydä läpi puolipilvisessä säässä. Tälle vuodelle tyypillisesti ajoittain navakkakin tuuli piti kelin vilpoisena. Park oli pääosin hyvässä kunnossa, mutta viileä alkukesä on myös Pickalassa viivyttänyt ruohon kasvua ja tästä syystä meillä oli väylillä siirtosääntö.

Kauden toisessa osakilpailussa kärkijoukossa oli jo mm. muutama viime kesän maajoukkuemies, mutta myös uusia kasvoja, kuten Aulangon Toivo Kumm, joka saavutti jo toisen kakkossijansa ja johtaa selvästi rankingia ennen Arto Salmelaa ja Pekka Röppästä.  Heidän takanaan hyvissä asemissa on Jouko Latvakangas. Lähtökohdat Kulloon kilpailulle 5. heinäkuuta ovat siis mielenkiintoiset.

Palkintosijat Pickalassa veivät 1) Magnus Kumlin, MGC, 77, 2) Toivo Kumm, AGK, 79 3) Jouko Latvakangas, ERG, 80, 4) Pekka Röppänen, AlGo, 80, 5) Jouni Irri, LGV, 81, 6) Veikko Pulkkinen, PGC, 81, 7) Arto Salmela, GT, 81 ja 8) Seppo Jolkkonen, KuGC, 82. Myös Pickalassa palkittiin kaksi parasta hcp-tulosta ja lahjakortit veivät Jouko Järvi NGCC, netto 73 ja Kimmo Järvelä LoiG, 73.

M55 Haastajatour jatkuu 05.07. Kulloo Golfissa ja siitä eteenpäin 09.08. Nordcenterissä ,(Huom. muuttunut päivä). Kauden päätös on Wiurilassa 29.08. Pickalan täydelliset tulokset löytyvät heidän nettisivuiltaan. Rankinpisteet ovat SGS:n Kilpailusivuilla M55 HT:n sivuilla.

Kristian Toivio

16.06.2015


M55 Haastajatour käyntiin Alastarossa aurinkoisessa ja tuulisessa säässä

Alastaroon kokoontui 24. toukokuuta 107 seniorigolffaria kilpailemaan tämän kauden avauskilpailuun ja myös paikoista maajoukkueessa, sillä paikathan ratkaistaan vasta heinäkuun puolessa välissä.

Valintakriteerit 2015

Valinta-aikataulu

Keli Alastarossa oli hieno, aurinko paistoi ja kenttä oli aivan upeassa kunnossa aikaiseen ajankohtaan nähden ja tuuli puhalsi. Kuten usein tänä keväänä, sitä oli riittävästi.

Alastarossa kenttä oli saatu upeaan kuntoon ja griinit todella nopeiksi, mikä monille tuotti tietysti vaikeuksia, koska monilla kentillä viheriöt ovat tässä vaiheessa vuotta vielä aika hitaita.

Aivan huipputuloksia ei siis saavutettu, mutta kärjessä erottuivat kuitenkin ensimmäisenä Talman Arto Salmela 80 lyönnillä, perässään Aulangon Toivo Kumm, 81 lyöntiä ja Alastaron Jorma Junttila, 83 lyöntiä.Tästä eteenpäin olikin sitten tiukkaa, sillä seuraavilla sijoilla 81 lyönnillä olivat Pekka Röppänen, AlGo, Erkki Ruuska , PBG; Harri Kannela, PBG ja Veijo Ruuskanen VGH. Loput palkintosijat veivät 84 lyönnillä MGC:n Reijo Tikkanen ja MTG:n Jussi Silander.

M55 HT:n kisoissa on tänä vuonna päätetty palkita myös parhaita HCP-pelaajia (1 palkinnon politiikka). Sarja on tarkoitettu pelaajille, joiden HCP on välillä 6.0-15.0, mutta viime vuosina yli 10.0 tasoituksilla pelaavien golfareiden osallistuminen on pudonnut voimakkaasti. Siksi SGS haluaa rohkaista heidän osallistumistaan. Alastarossa palkittiinkin Messilän Harri Seroff, netto 70, Alastaron Seppo Mäkilä, 75, ja Espoon Ringsiden Kari Koivula, 76 lyöntiä.

Palkinnot on postitettu Alastaro Golfin toimesta niille voittajille, jotka eivät olleet läsnä palkintojenjaossa.

SGS kiittää kaikkia osanottajia runsaasta mukanaolosta. Seuraavaksi tapaamme Pickalan Parkissa 12.06.

Kristian Toivio

28.05.2015


Haastajatourin kärkipaikat ratkottiin Porvoossa

Haastajatour M55 kokoontui lauantaina 23 .elokuuta Porvoo Golfiin ratkomaan lopullisia sijoituksia. Sää pysyi koko kilpailun ajan sopivan poutaisena ja välillä uhkaavasti lähestyneet sadepilvet ohittivat onneksi kentän tällä kertaa. Porvoossa oli sen verran satanut edellisinä päivinä, että kentällä oli voimassa siirtosääntö.

Rankingin kärjessä oli ennen kisaa sen verran tasaista, että usealla kilpailijalla oli vielä mahdollisuuksia jopa kärkeen riippuen tietysti kilpakumppaneiden onnistumisesta tai epäonnistumisesta. Kilpailun kärkeen rynnisti kuitenkin tuloksella 78 Porvoon jäsen Erkki Ruuska, joka ei ole osallistunut aiempiin kilpailuihin. Seuraavat palkintosijat menivät Hannu Narville, LGV, 79 ja Dan Högströmille, SGR, Arto Salmelalle, GT ja Jussi Silanderille, MTG, kaikilla 81 lyöntiä.

 

 

Porvoo Golfin Erkki Ruuska nappasi kauden ainoassa HT:n kilpailussaan voiton ja täydet sijoituspisteet. (Kuva: Sari Kuusisto)


Rankingissa kolmen parhaan järjestys muuttui niin, että Hannu Narvi siirtyi 3. sijalta kärkeen, Pekka Röppänen, Algo, putosi toiseksi ja Pekka Lahtinen Kuortaneelta kolmanneksi. Talman Arto Salmela nousi neljännelle sijalle ja Meri-Teijon Jussi Silander viidenneksi. Alkukaudesta pitkään rankingia johtanut Olli Jurvanen Hangosta vei viimeisen finaalipaikan yhdellä pisteellä ennen Rönnäsin Dan Högströmiä. Rankingin kuusi parasta saavat erillisen kutsun 16.syyskuuta Kytäjällä järjestettävään kutsukilpailuun, jossa pelaavat myös muiden tourien kuusi parasta.

Tällä kaudella pelattiin HT M55:llä ensimmäistä kertaa kolme osakilpailua lauantaisin. Kokeilu on saanut valtaosin positiivista palautetta kilpailijoiden taholta ja sitä pyritään jatkamaan myös seuraavalla kaudella.

Kilpailuissa on edellisvuosien tapaan ollut havaittavissa osallistujamäärien putoaminen loppukauden kilpailuissa. Tämä on ymmärrettävää erityisesti ns. kaukokilpailun osalta, mutta myös viimeinen osakilpailu tunnutaan helposti jätettävän väliin, kuka mistäkin syystä. Koko kauden osalta pelaajamäärä laski edelliskauteen verrattuna 15 pelaajalla 345:een.

Ensi kauden suunnittelu on jo täydessä vauhdissa ja kisakalenteri julkaistaan Suomen Golfsenioreiden vuosikokouksessa marraskuun lopulla.

Kristian Toivio

25.08.2014


Haastajatour M55 käynnistyi Maskun helteessä

Haastajatour M55 otti hienoisen varaslähdön seniorien 2014 kilpailukauteen lauantaina 24. toukokuuta Kankaisten Golfpuistossa upeassa ja helteisessä kevätsäässä. Hellerajat paukkuivat kaikkialla Etelä-Suomessa ja lämpötila nousi parhaimmillaan noin 30 asteeseen. Onneksi Maskussa tuuli jonkin verran. Vaikka tuuli ehkä hieman hankaloitti peliä, se myös helpotti Maskuun tulleiden 91 pelaajan oloa.

Kankaisten Golfpuistossa kenttä oli trimmattu ajankohtaan nähden huippukuntoon. Kuivuus on sielläkin ollut kiusana, joten siirtosääntö oli  voimassa väylillä.

Myös kilpailuorganisaatio on Maskussa laitettu huippukuntoon ja se näkyi joka paikassa. Lähtöpaikalla 1 henkilö informoi pelaajat viimeisimmistä muutoksista kentällä ja paikallissäännöistä, minkä jälkeen erillinen lähettäjä saatteli pelaajat kentälle saatuaan OK-merkin forecaddielta. Forecaddejä oli paikalla kaikilla väylillä, joilla harhalyönnit saattoivat hidastaa peliä. TJ Heikki Koskilahti yhdessä kilpailutoimikunnan kanssa on pannut pystyyn kilpailuorganisaation, josta monella kentällä on oppimista. Suomen Golfseniorit tuo varmasti mielellään kilpailujaan myös vastaisuudessa Kankaisiin.

Helteestä ja tuulesta huolimatta huolimatta tulostaso nousi korkealle tasolle. Voiton vei huipputuloksella 75 lyöntiä Hangon Olli Jurvanen ja toisella sijalla oli Pekka Röppänen Alastarosta tuloksella 78. Seuraavista sijoista käytiinkin kovaa kilpailua. Tuusulan Lasse Korppi on taas kovassa kunnossa ja vei kolmannen sijan 80 lyönnillä ennen saman tuloksen pelanneita Vammalan Hannu Narvia ja Rönnäsin Dan Högströmiä. Kankaisten Kari Ojanen oli yksinään kuudes 81 lyönnillä ja viimeiset kaksi palkintosijaa veivät Marko Asell Kankaisista ja Heikki Honkakoski KoskiGolfista tuloksella 82. Rankingpisteille pääsi 40 pelaajaa, kun viimeisen pisteille riittävän tuloksen 87 lyöntiä pelasi 12 miestä.

Rankingtaulukko tulee nettiin aivan lähiaikoina. HT M55 jatkuu Ruukissa ja 17.06. ja heinäkuun kilpailu on Lahdessa 12.07.

29.05.2014

Kristian Toivio


Haastajatourin MT 55 lopulliset sijoitukset ratkottiin Lahdessa

Haastajatourin lopullisia sijoituksia ratkottiin Lahden Golfin perinteikkäällä kentällä upeana loppukesän päivänä 27. elokuuta. Kenttä oli edellisen viikonlopun klubimestaruuskilpailujen jäljiltä viritetty edelleen upeassa kunnossa ja osa rei´istä myös sijoitettu haastavasti.

Jaossa oli viisi paikkaa omaan kategoriaan Finnish Senior tourille seuraavaksi kesäksi ja kuudelle parhaalle myös kutsu Linna Golfin finaaliin 17.09. Sen lisäksi tuloksilla on tietysti suuri merkitys valittaessa maajoukkuetta ensi kesän ESGA:n EM-kilpailuiden HCP-joukkueeseen, johon valitaan neljä pelaajaa HT M55-tourilta. Kilpailu pelataan jo kesäkuun 9.-14. Maajoukkueiden lopulliset valintakriteerit lyödään lukkoon myöhemmin syksyllä.

Kilpailun kärki pelasikin Lahdessa tasaisesti ja neljä pelaajaa päätyi samaan tulokseen, 81 lyöntiä. Sisääntulon perusteella heidän järjestyksekseen saatiin 1) Eero Aro, NG, 2) Jouko Latvakangas, ERG, 3) Arto Jokinen, MGC ja 4) Pertti Kohtala, IkG. Viides palkittu oli RG:n Kauko Kari, 82 lyöntiä.

Rankingin kärjessä erottuivat selvästi Arto Jokinen ja Pertti Kohtala. Heidän perässään, lähes 30 pistettä pienemmällä pistesaaliilla olivat Jouko Latvakangas, Kari Sairo Meri-Teijosta, Harri Kauranen Hattulasta ja Rauno Hietamäki Uudestakaupungista.

 

Kuvssa Haastajatourin M55 Lahden osakilpailun voittaja Eero Aro (vas) Nevaksesta muikeana yhdessä Lahden senioritoimikunnan Jukka Tuomisen kanssa.

Haastajatourin M55 kauden lopulliset tulokset: 1) Jokinen Arto, MGC, 127,5 pist.(kolme parasta osakilpailutulosta), 2) Kohtala Pertti, IkG, 122,5, 3) Latvakangas Jouko, ERG, 97,5, 4) Sairo Kari, MTG, 96, 5) Kauranen Harri, HaG, 94, 6) Hietamäki Rauno, UGK, 85,5.

Haastajatour M55:n kilpailuihin osallistui tällä kaudella 360 pelaajaa viiteen osakilpailuun, eli osanottajamäärä laski viime vuodesta 30 pelaajalla. Jonkinasteista kilpailuväsymystä oli havaittavissa kauden loppua kohden. Monet tätä touria pelaavat pääsevät yleensä osallistumaan useampiinkin FST:n kilpailuihin, joten kilpailupäiviä voi tulla melkoisesti. Sarjalla oli tänä vuonna ns. kaukokenttää (Karelia Golf) lukuun ottamatta joka kerta oma kenttä käytettävissään, joten kapasiteettia on riittävästi.

Ensi kesän kilpailujen suunnittelu on jo aloitettu ja luvassa on mielenkiintoisia kenttiä, sekä uusia vaihtoehtoja että vanhoja suosikkeja. Meiltä on myös usein kysytty, miksi HT M55:n kilpailuja ei järjestetä viikonloppuina, koska monet pelaajista ovat vielä työelämässä ja eivät usein pysty osallistumaan työkiireiden vuoksi. Siksi ensi kaudella pyritään järjestämään ainakin osa M55:n kilpailuista viikonloppuisin.

Kristian Toivio

02.09.2013


Pirunpelto otti mittaa Haastajatour M55:n pelaajista

HT M55:n kolmas osakilpailu pelattiin Lakeside Golf Vammalan Pirunpelto-kentällä. Vaikka kentällä onkin mainetta tarkkuutta vaativana pelikohteena, se myös osaa palkita kärsivällisyyden ja tarkat lyönnit. Kentän nimellä ei myöskään ole mitään tekemistä erään alakerran herran kanssa, vaan se viittaa kentän alueella löytyviin muinaisiin ranta-alueisiin, joilla maa-aineksiksi on valikoitunut lähes yksinomaan isoja kiviä.

Kilpailijat saatteli matkaan upeaan kuntoon viritetylle kentälle Alpo Mäntykorpi, joka edellisenä viikonloppuna voitti hopeaa lyöntipelin M55 Suomen mestaruuskisoissa. Hatunnosto hänelle!

Sää oli aurinkoinen ja sopivan lämpöinen, eli olosuhteiden puolesta kaikki oli kunnossa. Pirunpelto kuitenkin osoitti haastavuutensa, eikä kukaan päässyt alle 80 lyönnin. Hattulan Harri Kauranen voitti tuloksella 81, 2) Kankaisten Kari Ojanen 82 ja 3) Ikaalisten Pertti Kohtala, 82. Rankingpisteille pääsi vielä tuloksella 94!

Rangikingissä Masterin Arto Jokinen on yli 20 pisteen johdossa (92,5), mutta seuraavat kuusi miestä ovat reilun 10 pisteen sisällä (70  58,5). Heidän perässään on taas lähes 30 pelaajaa, joista monilla on taitoa ja potentiaalia nousta myös kärkikahinoihin yhdellä hyvällä kierroksella. Uskon siis, että voimme odottaa mielenkiintoisia loppukesän kilpailuja.

Seuraava kilpailu käydään Karelia Golfissa 30.07. ja kauden päätöskilpailu on 27.08. Lahdessa.

Kuvassa vasemmalta SGS:n Kristian Toivio, Jarmo Heiskanen KGV (6.), Kauko Kari RG (4.) Kari Ojanen KGM (2.) ja Johanna Mäkelä, Lakesiden toimitusjohtaja.

Kristian Toivio

11.07.2013


Aurinkoa, tuulta ja holareita Meri-Teijossa

Haastajatour M55 käynnistyi jälleen parin vuoden tauon jälkeen perinteisesti Meri-Teijossa. Nopeasti kasvaneiden pelaajamäärien vuoksi olimme viime vuonna Pickalassa, jossa kaikilla kolmella sarjalla oli oma kenttänsä. M65 ja M70 on lisäksi nimetty M65 Touriksi ja M70 Touriksi.

Kilpailuinto ei tänäkään vuonna osoittanut laantumista, sillä lähtijöitä oli Salossa 117 (M65 Tour), Meri-Teijossa 100 (HT M55) ja Wiurilassa 88 (M70 Tour) pelaajaa. Kilpailijoiden määrän jatkuva ja yllättävänkin nopea kasvu merkitsee sitä, että kilpailujen järjestelyihin on tulevaisuudessa haettava uusia ratkaisuja pelimahdollisuuden tarjoamiseksi mahdollisimman monille pelaajille.

Sääennuste lupasi meille aurinkoista ja lämmintä päivää, mutta harva lienee huomannut myös Suomenlahdelle luvattua 10 m/s tuulta. Ja tuulta sitten riittikin, kuten viereisessä kuvassa lippujen liehunta todistaa. Meri-Teijon lay-outista johtuen tuntui siltä, että pelasimme jatkuvasti vastatuuleen.

Myöhäinen kevääntulo ja yöpakkaset vielä hyvin myöhäisessä vaiheessa näkyivät kentän kunnossa ja väylillä olikin siirtosääntö. Tj. Jari Isometsä pahoitteli myös Meri-Teijon yleensä niin hyvässä kunnossa olevien griinien epätasaisuutta ja arvaamattomuutta, ja lupasi asiaan tulevaisuudessa merkittävää parannusta.

Vaikeat griinit ja tuuliolosuhteet näkyivätkin sitten tulostasossa, kun yksikään pelaajaa ei päässyt alle 80 lyönnin. Voittajaksi selviytyi Rauno Hietamäki UGK, 82, toisena oman seuran mies Kari Sairo 83 ja kolmanneksi Arto Jokinen Masterista 85. Muut palkitut olivat 4) Jarmo Rytkölä, AG 85, 5) Henri Lehmusoja, KGM 85, 6) Seppo Mäkilä, LoG 86, 7) Matti Ruohonen, MTG 86, 8) Tapio Venäläinen, PGC 87 ja 9) Klaus Löfberg, WGCC 87. Rankingpisteitä jaetaan 30 parhaalle ja kauden kokonaistulokseen lasketaan 3 parasta tulosta. Haastajatour M55:n Rankingin 5 parasta saa kategorian vuoden Senior Tourille ja lisäksi 6 parasta kutsutaan Finaaliin, joka tänä vuonna pelataan 17.09. Linna Golfissa.

Kilpailujen erikoisuus oli Meri-Teijossa tehdyt kaksi holaria. Niistä vastasivat Espoon Veli-Matti Aitala reiällä 5 ja Nordcenterin Stigu Lindqvist reiällä 17. Onnittelut tekijöille ja kiitokset meidän kaikkien puolesta kuoharista. Jari Isometsän mukaan Meri-Teijossa tehtiin edellisellä kaudella vain yksi hole-in-one ja nyt niitä tuli samana päivänä kaksi.

Kilpailun täydelliset tulokset löytyvät Meri-Teijo Golfin nettisivuilta. Rankingpisteet tulevat lähiaikoina Suomen Golfsenioreiden nettisivuille Kilpailuosioon. Seuraava osakilpailu 2/5 pelataan Keimolassa 18.06. Ilmoittautuminen sinne on jo alkanut.

30.05.2013

Kristian Toivio


Haastajatourin kauden viimeinen osakilpailu Iitti Golfin kentällä

Kauden 2012 viimeinen osakilpailu pelattiin Iitissä 28. elokuuta. Osanottajia oli yli 150 eli kentän kapasiteetti oli täysin käytössä. Ensimmäiset kilpailijat starttasivat klo 7.50 ja viimeiset kilpailijat saivat pelinsä valmiiksi klo 19.30. Näin runsas osanottajamäärä osoittaa seniorien kiinnostuksen kilpailutoimintaan. Jatkossa SGS:n kilpailuhallinto joutuu miettimään mahdollisia kilpailuaikatauluja ja paikkoja siten, että kaikki halukkaat mahtuisivat mukaan. Alustavia suunnitelmia ensi kaudeksi on jo olemassa. Niihin palataan viimeistään syyskokouksen yhteydessä.

Aamupäivällä lähtivät kilpailukierrokselle sarjan M70 ja M65 seniorit. Kilpailu sujui poutasäässä ja kilpailukuntoon laitetulla kentällä varsin hyvin. Senioripuheenjohtaja Kirsti Rautio toimi kilpailun johtajana. Hän oli saanut runsaasti senioreita talkooväeksi auttamaan kilpailijoita.

Forecaddieitä oli riittävästi oikeilla paikoilla katsomassa mihin lyönnit suuntautuivat ja pallojen löytyminen pelialueelta oli siten helppoa. Väylällä 12 oli teellä puhelinmies, joka oli yhteydessä mäen alla olevaan toiseen henkilöön ja tällä tavalla kilpailijat saivat lyöntiluvan. Näin toimivat seniorit, joiden yhteishenki on kunnossa. Kiitokset koko henkilöstölle erinomaisesta toiminnasta. 

Kuvassa palkitut pelaajat yhdessä kilpailun johtajana toimineen Iitti Golfin senioripuheenohtajan Kirsti Raution kanssa.

Sarjan M70 hcp voittajaksi pelasi Wille Wainikainen tuloksella 71 netto. Bruttolyöntimäärä oli 84.

Sarjan M65 scr voittaja oli 0 tasoituksella pelaava Kari Kivilompolo erinomaisella tuloksella 74.

Sarjan M65 hcp voittaja oli Kyösti Hämäläinen tuloksella 73 netto. Bruttolyöntimäärä oli 77.

Tuloksia:

Sarja M70 hcp:1) Wille Wainikainen, VGH, 71 netto, 2) Rainer Nyman, PGC, 73, 3) Jouko Kaartinen, SHG, 74, 4) Juhani Miettinen, HaGK, 74

Sarja M65 scr: 1) Kari Kivilompolo, HaGK, 74 brutto, 2) Kyösti Hämäläinen, VGC, 77, 3) Olli Hietanen, KosG, 79, 4) Lauri Kasurinen, KG, 79, 5) Markus Mäntylä, NGCC, 79

Sarja M65 hcp: 1) Kyösti Hämäläinen, VGC, 73 netto, 2) Kari Kivilompolo, HaGK, 74, 3) Markus Mäntylä, NGCC, 74, 4) Lauri Kasurinen, KG, 75,  5) Jens Olsen, NGCC, 75

Iltapäivällä lähtivät kiertämään Iitin kenttää M55:n pelaajat. Kierrosta varjostivat tummat pilvet ja ajoittain myös tuuli puhalteli navakasti, mutta sadetta saatiin vasta palkintojenjaon aikaan. Heille oli jaossa rankingin viidelle parhaalle paikka ensi vuoden Finnish Senior Tourille. Kun kärjessä ollut Erkki Kortelainen oli jo varmistanut paikkansa FST:lle sen kilpailuissa saavuttamiensa pisteiden avulla, oli tavallaan yksi ”ylimääräinen” paikka jaossa.

Pakkaa sekoittivatkin pelaajat, jotka aiemmissa kisoissa eivät olleet sijoittuneet kärkeen, eli Koski-Golfin Pekka Purho tuloksella 76, Porvoon Jaakko Uusimäki 78 ja Salon Timo Laine tuloksella 79.

Rankingissä sijoitukset vaihtuivat Seppo Jolkkosen noustessa kolmanneksi. Lahden Kari Hiukka parantasi sijoitustaan niin paljon, että nousi viidenneksi ja sai kategorian FST:lle, ja pudotti samalla Peuramaan Veli Laineen 7. sijalle.

Myös M55:n pelaajat olivat todella tyytyväisiä kilpailun organisaatioon ja loppuun ajateltuihin järjestelyihin. Iitti Golf oli panostanut siihen, että asiat sujuivat ja pelaajat viihtyivät.

Tuloksia:

M55: 1) Pekka Purho, KosG, 76 brutto, 3) Jaakko Uusimäki, PBG, 78 brutto, 3) Timo Laine, SaG, 79 brutto, 4) Seppo Jolkkonen, GT, 79 brutto, 5) Kari Hiukka, LG, 80 brutto

Tulokset kokonaisuudessaan löytyvät Iitti Golfin kotisivuilta.

Koko kauden rankintaulukko löytyy SGS:n internet-sivuilta kohdasta kilpailut/haastajatour/ranking.

Vielä on jäljellä haastajatourin loppukilpailu Sarfvikin kentällä 17.9.2012. Kunkin sarjan 6 parasta pistemiestä kutsutaan tähän kilpailuun.                   

Armas Loponen/Kristian Toivio 

03.09.2012