Finnish Senior Tourin 2023 ensimmäinen osakilpailu pelattiin Nordcenterin Freamillä

FST 1 2023

FST M50 suuri suosio jatkuu edelleen ja ensimmäiseen osakilpailuun 20.-21.5.2023 oli ilmoittautunut 164 kilpailijaa. Mukaan mahtui 156 pelaajaa. 

Aurinkoinen ja lempeä tuuli suosi pelaajia ja Nordcenterin Fream oli viritetty aivan mielettömän hienoon kuntoon viheriöiden ollessa tasaiset ja sopivan nopeat. Kenttä set-up pyrittiin toteuttamaan normaalia helpommaksi lyhentämällä muutama reikä ja asettamalle liput selkeisiin paikkoihin, mikä ei ollut helpoin tehtävä johtuen viheriöiden vaativista muodoista.

Huippu-olosuhteista huolimatta Fream piti edelleen pintansa ja voittotulos +7 oli odotuksiin nähden melko korkea. Kilpailuun saatiin ratkaisu vasta uusinnan kautta, kun Tapiola Golfin Mikko Rantanen teki ensimmäisellä uusinta reiällä hienon birdien. Tällä hän voitti seurakaveri Mika Piltzin, joka teki taistelu-parin pienen bunkkeriseikkailun jälkeen. Kolmannen sijan jakoivat Mikkeli Golfin Pasi Piispa ja ensimmäistä seniorikilpailuaan pelannut Vuosaari Golfin Petri Syrjänen tuloksella +9.

Kaikki tulokset löytyvät SGS:n GolfBox-kilpailukalenterista.

Iso kiitos Nordcenter Golfin toimitusjohtajalle Antti Ahdille ja hänen ammattitaitoisille tiimeillensä niin kentän hoidossa kuten myös toimistolla sekä ravintolassa. Kilpailu oli loistavasti järjestetty. Kiitokset myös tuomarina toimineelle Markku Takaselle, joka oli avustamassa kentän merkitsemisessä sekä auttamassa myös pelaajia kilpailun aikana.

Tulevana viikonloppuna 27.-28.5.2023 FST M50 toinen osakilpailu pelataan Vierumäen Cookilla, jonka viheriöt eivät ole talvehtineet yhtä hyvin kuin etelän kentillä, mutta väylät ovat onneksemme suhteellisen hyvässä kunnossa. Vierumäellä tullaan tekemään kaikki mahdollinen kilpailun saamiseksi vietyä kunnialla läpi. Voiton tulee viemään kaveri, joka pelaa parhaiten pitäen hermot kurissa parista epäonnekkaasta pompusta huolimatta.  

Jukka Utriainen
Tour-vastaava